Telekomiettevõte Elisa avaldas nimelt Fortele oma aasta esimese kümne kuu müügiedetabeli ja sellest selgub, et Huawei monitorid ja nutikellad on hõivanud TOP10-s pooled kohad. Kõige müüdum seade oli seejuures lihtne, odav ja samas oma segmendis suure ekraaniga Huawei Band 4. Järgnes nutikell GT2 ja siis juba selgelt spordikell GT 2e.

Samsungi nutikellasid mahtus tippu kaks, neist üks on 4G-toega Galaxy Watch LTE 46mm. Garmin on esindatud spordikellaga Venu. Samas Apple ja Fitbit Elisa tabelisse üldse ei mahtunud.

Edetabel ise sai selline

  1. Huawei Band 4
  2. Huawei Watch GT2 42mm
  3. Elisa Põnniradari käekell Myky Touch
  4. Huawei Watch GT 2e 46mm
  5. Huawei Watch GT nutikell
  6. Samsung Galaxy Watch BT 42mm
  7. Huawei Watch GT2 46mm
  8. Elisa Põnniradari käekell MyKi Junior Exclusive
  9. Garmin Venu
  10. Samsung Galaxy Watch LTE 46mm

Elisa seadmete tootejuht Kirill Šapošnikov sõnas, et nutikellade hinnad on muutunud odavamaks ja seda vaatamata funktsionaalsuse kasvule.

„Huawei kellade suureks eeliseks on väga hea koostekvaliteet ja hind. Võrreldes teiste nutikelladega on Huawei valik kõige sobilikum tavakasutajale, kes hindab kestvat akut ja otsib randmele analoogkellast kõvasti nutikamat kaaslast. Hobisportlased on selgelt eelistanud Garminit, mille populaarseim mudel sobib peamiste treeningharjutuste jäädvustamiseks ja tervisenäitajate monitoorimiseks," lisas tootejuht.

„Kasutaja saab täna kujundada kella digitaalset sihverplaati vastavalt tegevustele - näiteks sportimiseks kuvada kindlad funktsionaalsused ja pidulikeks sündmusteks valida hoopis riietusega sobiv kujundus. Lisaks on kellade kujud ja suurused võimaldanud laiendada kasutajaskonda ehk valikut jagub alates väikestest lastest kuni eakate kasutajateni välja," rääkis ta.

Forte märksõnad mis iganes spordikellade valikul: GPS, aku vastupidavus, mõõdetavate spordialade hulk ja mõõtmise kvaliteet (kas joostes sammu pikkust mõõdetakse), ekraani suurus, toetava mobiiliäpi kvaliteet (kas kaart ja kõrguste vahe on matkamise järel ikka näha).