Nimelt näitavad lekked, et Vivo on välja arendanud laadimisstandardi, mis võimaldab telefonide laadimist 120 vatise võimsusega. See tähendab, et 4000 mAh mahutavusega telefon oleks võimalik täis laadida 13 minutiga.

Umbes sellise aku mahutavusega on valdavalt suurema ekraaniga tipplipulaevad, nt Samsung S10+ ja Huawei P30 Pro. Väiksema akuga telefonide, näiteks Apple iPhone XS Max-i puhul oleks laadimisaeg veelgi lühem, rääkimata keskklassi telefonidest.

Hetkel kasutatavad laadijad jäävad valdavalt 5 ja 30 vatise võimsuse vahele, kuid uuenduslikumate seadmete puhul on juba teatatud ka näiteks 45 ja 55 vatistest laadijatest. Seejuures tasub aga tähele panna seda, et võimsamat laadijat ei ole võimalik kasutada teiste telefonide puhul - kui Vivo peaks lähiajal turule tooma telefoni, mis standardit toetab, ei tähenda see, et teiste telefonide omanikud saavad samuti selle laadijaga oma telefone kiiremini laadida.

Pisut enne Vivot teatas ka ettevõtte lähim konkurent, teine Hiina tootja Xiaomi, et toob kasutajateni 100 vatise laadimisstandardi. Sellega oleks võimalik sama akumahutavusega telefon täis laadida umbes 17 minutiga.

Kumbki tootja pole hetkel veel öelnud, millal uus standard klientideni jõuab, kuid Vivo räägib oma uuest tehnoloogiast täpsemalt 26. juunil Shanghais algaval MWC messil.