Kui asjalikumat tooni hoida, siis teadke, et LeEco on vägev Hiina tehnoloogiafirma, mille põhiala on veebivideo (a la Netflix, aga suurem).

Nad on samas huvitatud kõiksuguse muu moodsa elektroonika tootmisest, et Apple'i eeskujul ökosüsteem luua ning kasutajaid igavesti kinni hoida, ükspuha mis seadmeid nood tahavad.

Hiina firmadel on bürokraatia ja asjaajamisega seotud põhjustel oluliselt kergem tegutseda ainult kodus või välisturgudel, mitte mõlemal pool piiri korraga. LeEco on siiski leidnud võimaluse teha mõlemat ning alustab nüüd hooga USA dessanti.

Kuna edu USA-s tähendab üsna kindlasti ka edasist laienemist näiteks meie mandrile, siis tasub sellest juba juttu teha. Ka on mõnigi Forte uudiste kommenteerija kurtnud, et me LeEcost ei räägi, ikka ainult Samsa, Õun jne. See lugu on seega teile, kurtjad.

Millega nad siis kõigi võimaluste maad USA-d ründavad? San Franciscos toimunud esitlusel oli värsket infot lademes.

Uus videoteenus

LeEco käivitab uue videoteenuse, millel on sisutootjate hulgas juba rida nimekaid partnereid: Lionsgate, MGM, Showtime, Vice, Sling ja Magnolia Pictures.

Kas uus teenus on mõeldud ainult LeEco seadmete kaudu nautimiseks või mis selle täpne olemus on, jääb esialgu saladuskatte alla. Eeldatavasti on see kasutusel kõigis toodetes, millest järgnevalt juttu.

85-tolline 4K UHD teler

LeEco leiab, et telerisõpradele kuluks ära 85-tolline 4K resolutsiooni pakkuv. Paraku ei järgi nad siin läänt ründavate Hiina telefonitootjate kombeid tippjõudlust keskklassi hinnaga pakkuda, nii et see elukas läheb sulle maksma tavahinnaga 4999 USA dollarit. Tutvumishinnaga 3999.

Mudel kannab nime uMax85, jookseb Androidi opsüsteemil, toetab HDR vormingutest nii HDR10 kui ka Dolby Visionit ja pakub tipptegija Harmon Kardoni kõlareid.

Kes on liiga ihned, et hea asja peale tuhandeid kulle laiaks lüüa, siis need võivad osta ka pisema LeEco 4K UHD teleri seeriast Super4 TV. Mudelinimed X43 Pro, X55 ja X65 annavad vihje ekraanide suuruste kohta. HDR-toe kohta hetkel ei tea.

LeEco kuulutas muide juulis, et ostab ära USA ühe suurima teleritootja Vizio, milleks kulub kaks miljardit USA dollarit. Samas jäävad müügile ka LeEco kaubamärgiga telerid.

LeEco 85tolline 4K UHD teler uMax 85. (Foto: AP)

Nutitelefonid

Paar LeEco telefoni saabuvad ka läände. Neid saab osta veebisaidil www.lemall.com.

Le S3 on keskklassi esindaja baashinnaga 249 dollarit. Mida selle rahaga saab, ajab kindlasti iga telefonifänni kergelt õhevile:

5,5-tolline täiskõrglahutusega ekraan, Snapdragon 652 kiip, 3 GB töömälu, 32 GB andmeruumi, 3000 mAh aku, USB-C pesa, Quick Charge 3.0 kiirlaadimine, sõrmejäljelugeja, 16 MP põhi- ja 8 MP esikaamera.

LeEco nutitelefon Le S3. (Foto: tootja)

Ja see oli alles nn keskklass. Lipulaev on Le Pro3, mis on ainult 100 dollari võrra kallim, aga veel uhkem:

Android 6.0, 5,5-tolline täiskõrglahutusega ekraan, Snapdragon 821 kiip, 4 GB töömälu, 64 GB andmeruumi, massiivne 4070 mAh aku, USB-C pesa, Quick Charge 3.0 kiirlaadimine (20 minutiga 33% akut täis väidetavalt), sõrmejäljelugeja, 16 MP põhi- ja 8 MP esikaamera.

3,5 mm kõrvaklapipesa on kadunud, aga USB-C pesa kaudu saab väidetavalt kõrge kvaliteediga heli kätte. Usume siis tootjat.

Le Pro3 pakub ka kolm kuud tasuta EcoPassi teenust, mis tähendab 5 TB pilveruumi, piiramatut foto- ja videoruumi pilves ja pikendatud garantiid.

LeEco nutitelefon Le Pro3. (Foto: tootja)

See pole isegi tähtis, kas need telefonid jõuavad Euroopas müügile. Kui nii vähese raha eest nii häid näitajaid saab, siis ajab see kindlasti ka konkurente hindu sulatama.

San Franciscos LeEco üritusel käinud ajakirjanikud muljetavad, et need telefonid on täitsa lahedad ja lahedalt odavad, aga miinus on see, et tootja üritab kesksele kohale seada just oma video- ja veebiteenuseid.

Androidiga "superjalgratas"

LeEco näitas maailma esimest jalgratast, millel on Androidi tahvelarvuti küljes. See on 4-tollise ekraanisuurusega ja asub juhtraua keskel.

Rattal on ka muid huvitavaid lisasid, näiteks sõrmejäljelugeja, valgustus, 30 käiku, sisseehitatud alarm, asukohamääraja, ratastevaheline häälside, GPS häälega navigatsioon, muusikapleier jm. Kõige sellega seotud info jaoks ekraan muidugi ongi.

Millal see müügile ilmub, on lahtine.

Isejuhtiv auto

Ja ikka pole veel kõik räägitud. LeEco tutvustas ideeautot LeSee Pro, mis on isejuhtivate killast. Lähemalt saab selle kohta kuulda jaanuaris suurel tehnoloogiamessil CES 2017.

LeSee Pro on täis nutikaid lahendusi ja internetiühendusel on tähtis roll meelelahutuse pakkumisel, sest isejuhtivas autos on vaja ju meelt lahutada ka. Kogu aeg ei jaksa ju alkoholi tarbida ja seksida, mis on mitmete ennustuste põhjal tulevikus isejuhtivates autodes populaarsed ajaveetmisviisid.

Meelelahutus hakkab saabuma LeEco voogteenuse abil otse istmete tahakülgedele, mille küljes on ekraanid.

LeSee Pro, mis altvedanud logistika tõttu üritusele ise ei jõudnud. (Foto: AP)