Valitsusagentuurid soovitavad muuhulgas jätta koju oma igapäevaselt kasutatav IT varustus ja Hiinas kasutamiseks osta eraldi seadmed, vahendab Austraalia uudisteportaal CRN.

Küberturvaettevõte Symanteci tehnoloogiapealiku Mark Bregmani sõnul on tal Hiinas kasutamiseks eraldi MacBook Air ja iga kord sealselt reisilt naastes teeb ta oma arvutile operatsioonisüsteemi puhta paigalduse.

Symanteci ülemus rääkis ka, et tema jaoks on kolmetäheliste nimedega USA agentuuride nõudmiste täitmine üpris kerge, kuna ta ei lase mitte kunagi kedagi isegi oma ettevõtte IT osakonnast enda arvutile ligi.

Samuti soovitati talle samade agentuuri-inimeste poolt ennem ja pärast igat reisi oma masinat kaaluda.

Bregmani sõnul soovitati talle näiteks osta iga reisi jaoks uus telefon ja peale reisi see minema visata.
Samuti on USA valitsusasutused mures Hiina päritolu programmeerijate võimalike pahategude pärast, eriti siis kui nimetatud inimesed töötavad mõnes turvalahendusi arendavas ettevõttes.

Tema sõnul on "tarkvara varustuskanalite mure" tingitud kartustest, et Hiina arendajad lisavad Ameerika ettevõtete ja valitsusasutuste tarbeks loodavasse tarkvarra omalt poolt kurja koodi.

"Kui sa oled suur tarkvaraarendaja ja sinu jaoks tehakse tööd Hiinas, siis võib USA valitsus sinu käest vabalt küsida: "Miks me peaksime sind usaldma. Me ei osta sinult,"" selgitas olukorda Bregman.
Siiski tema sõnul arendab pea iga suurem IT-ettevõte osaliselt oma tarkvara Hiinas, sealhulgas näiteks Microsoft ja Oracle.

Selle kõige peale küsib Bregman, mis ta peab kartma Hiina arendajaid kui isegi Ameerika kodanikud on oma riigi vastu toime pannud terroritegusid? Tema sõnul peaks USA valitsus Hiinas loodud tarkvara pärast muretsemise asemel vaatama milliseid protsesse ja tööriistu tarkvaraarendajad oma toodete järeltestimiseks kasutavad.