Lisaks võib mikroskoobi USB OTG kaabliga ka oma mobiili taha ühendada ning siis kas pilti või videot teha, kirjutab AM.ee.

Mikroskoobil on kaasas väike jalg, millega see püsti panna, sest 1000-kordselt suurendades enam käega pilti paigal ei hoia. Suurendust valgustavad kaamera ümber olevad 8 LED-i. Toide tuleb USB pesast.

Kirjelduse järgi sobib nii lastele kui ka täiskasvanutele, mängimiseks või töö tegemiseks – näiteks naha uurimiseks, bioloogilisteks uuringuteks, tööstuslikuks kasutamiseks.

Tuhandekordne suurendus on juba kõrgem klass kui tavalistel kodumikroskoopidel, mis tavaliselt suurendavad 400 korda. Peaks juba vere punaliblesid nägema ja taimede rakulist struktuuri.

Samas võiks pildisensor nii hea suurendusega veelgi parem olla. Aga eks odava hinnaga peab ka arvestama.

Mikroskoop salvestab videot või teeb pilti resolutsioonidega 640 x 480 kuni 1600 x 1200. Sobib operatsioonisüsteemidele Windows XP, Vista ja 7 (nii 32- kui ka 64-bitisena).

Kommentaarides on kasutajad saanud kaameradraiveri endi väitel tööle ka uuemate Windowsidega, mis tutvustab seadet arvutile tavalise USB-kaamerana.

Mobiiliäpiga CameraFi on võimalik ka Androidiga telefonist või tahvlist mikroskoobikaameraks muuta. Arvutis salvestab videot VLC pleier, kui märkida pildiallikaks tekkinud veebikaamera.

Mida siis nii odava seadmega näeb? Siin on paar videot:

Huvitaval kombel ei leia veebiotsinguga tootja - Forestfish - kohta midagi. Ka mõned kasutajad, kes on toote ostnud ja üritavad veebist draiverit laadida, põrkuvad raskuste otsa.