USA sisejulgeolekuministeerium teatas oma avalduses, et ohtu sattusid personalijuhtimise büroo ja siseministeeriumi andmed, vahendab Associated Press.

Avalduse järgi uurib USA föderaalne juurdlusbüroo (FBI), kuidas ja miks see juhtus.

Maine'i osariigi senaatori, senati luurekomitee liikme Susan Collinsi sõnul usutakse, et häkkerid baseerusid Hiinas.

Washingtoni Hiina saatkonna esindaja Zhu Haiquan nimetas selliseid süüdistusi vastutustundetuteks ja kontraproduktiivseteks.

„Riikide vahel toime pandavaid küberrünnakuid on raske jälitada ning seetõttu on rünnaku allikat keeruline tuvastada,“ ütles Zhu neljapäeva õhtul. Ta lisas, et häkkimisega saab võidelda ainult vastastikusel usaldusel ja austusel põhineva rahvusvahelise koostööga.

Anonüümseks jäänud USA ametnik ütles, et sissemurdmine võib potentsiaalselt puudutada kõiki föderaalagentuure. Võtmetähtsusega küsimus on, kas varastati ka luureagentuuride töötajate andmeid. Asi puudutab ka endisi valitsuse töötajaid.

Personalijuhtimise büroo (OPM) on USA föderaalvalitsuse inimressursside ministeerium, mis viib läbi taustakontrolle ligipääsulubade andmiseks. OPM viib läbi enam kui 90 protsenti föderaalsetest taustauuringutest, väidetakse selle veebilehel.