Nimelt sai telefon hiljuti USA riikliku sidetalitluse FCC poolt rohelise tule. Tihti on see viimane samm enne seda, kui telefoni saab turule tuua. Algselt lubati telefon välja tuua 2018. aasta esimeses kvartalis, kuid hiljem nihutati tähtaeg selle aasta augustisse, seega loodetavasti võib telefoni täpsemalt näha juba sel kuul. Kuna FCC-sertifikaat saadakse telefonidele tavaliselt kuu aega enne selle turule tulekut, võib väljakuulutatud tähtaeg täitsa käega katsutav olla.

RED on kuulsaks saanud kõrgekvaliteediliste kaamerate tootmisega ning just selles valdkonnas omandatud teadmisi üritab ettevõte ka mobiilimaailma kaasa tuua. Tegemist ei ole lihtsalt brändi nime kasutamisega nagu see on suuresti Huawei Leica kaamerasüsteemide puhul, vaid RED on terve nutitelefoni ise kokku pannud.

Samas on telefoniga ilmselt tulemas palju muret ja seda tunnistavad ka telefonitootjad ise. "Me ei ole kunagi varem telefoni ehitanud ja samuti pole kunagi varem ühessegi tootesse neljavaatelist displeid integreeritud," ütles ettevõte asutaja Jim Jannard selle aasta alguses BGR-ile. "Kui me projektiga alustasime, ei olnud meil kontakte ühegi sideoperaatoriga ja me ei teadnud telefonitööstusest mitte midagi. Kui meie seade turule tuleb, siis see pole kindlasti valmistoode. Sellel saab olema rohkem tarkvarauuendusi kui ühelgi teisel telefonil. Me õpime käigult. Tõele au andes pole meil telefoniturule mingit asja," ütles ta.

REDi 5,7 tolline ekraan saab lisaks tavapärasele sisule näitama ka liit-, sega- ja virtuaalse reaalsuse pilti ja prille mittenõudvat 3D- ja holograafilist pilti. Seadmel on modulaarne ehitus - see tähendab, et selle külge peaks olema võimalik kinnitada erinevaid lisaseadmeid. Arvestades firma varasemat kogemust saavad need tõenäoliselt olema seotud foto- ja videograafiaga.

Esmatellimused on telefonile esitatud juba ammu aega tagasi - telefoni kahe erineva varustustasemega mudelite eest tulnuks välja käia vastavalt 1050 või 1400 eurot.