Kui uskuda põhjalikke teste sooritavate kaameraspetside saiti DxOmark, siis hetkel parim telefonikaamera on alles pooleteise nädala eest müügile jõudnud Samsung Galaxy S7 Edge'i oma, mis saab skooriks 88/100.

Teist ja kolmandat kohta jagavad 87/100-ga Samsung Galaxy S6 edge+ ja Sony Xperia Z5.

Neljandat-viiendat aga 86/100-ga Samsung Galaxy Note 5 ja Samsung Galaxy S6 Edge. Nii et esiviisik kuulub suuresti Samsungi lipulaevadele ja nende eriväljalasetele, mis kõik ilmunud viimase 11 kuu jooksul.

Samsung on S7 ja selle luksvariandi S7 Edge tagakaamera põhitrumbiks nimetanud dual-pixel- ehk kaksikpiksli-lahenduse, mis oli varem kasutusel vaid kulukates digipeeglites.

DxOMark kiidab uue esinumbri puhul säri, dünaamilist diapasooni ja üldse seda, kui hästi detailid pimedamates oludes pildistades näha jäid.

Photopointi ajaveebi tehnoloogiaajakirjanik ja fotoentusiast Lauri Veerde kommenteerib: DxOmark on hetkel usaldusväärseim ja laiahaardelisim allikas, kust saab objektiivset infot erinevates kaamerates kasutatud pildisensorite omaduste ja kaameraobjektiivide esitlusvõime kohta.

Forte jääb aga nuputama kolme küsimuse üle:

(1) miks on DxOmarki testivõitja S7 Edge, kui põhimudel ehk veidi odavam S7 on täpselt samade kaameratega?

(2) kuna S7 ja S7 Edge'i osades eksemplarides on Samsungi kaamerasensor ISOCELL ja osades Sony sensor IMX260, siis kumba testtelefonid sisaldasid?

(3) Kas lõplik skoor 88/100 oleks sama mõlema sensori puhul?