Kuna telefoni idee ja teostus läks siiski teatud grupile korda, lõid Nokia endised insenerid uue firma Jolla, kirjutab Kiip.ee.

Jolla pakub alternatiivi iOSi, Androidi ja Windows Phone'iga telefonidele. Jolla esimene telefon jõudis müügile möödunud aasta lõpul, ootamatult otsustati esimese välisriigina hakata Jollasid müüma Eestis.

Telefoni sai proovida ka Heiti Kender, kes järgnevalt muljetabki.

Ei juhtu just tihti, et seadme kirjeldamiseks tuleb uus sõna välja mõelda. Aga see väljendab kõige täpsemini minu arust seda, mis Jolla tahab öelda ja olla.

Sel põgusal nädalal, mis ma sain seda testida, jõudsin Jolla mudelit näidata nii mõnelegi IT-titaanile ja luminaarile. Vastuvõtt oli alati erakordselt soe.

Ega see pole mingi moetelefoniga edvistamine või ersatskattega telefoniga ööklubis promineerimine. Jolla on tõsine asi, kuigi nimes on ulakust nagu meil, kes me oleme olnud väikesed poisid.

Disain võib küll osalt viidata ühele või teisele mudelile, kuid olgem ausad – peale 2007. a näevad kõik nutifonid ühesugused välja. Suur ekraan ja mis siis sinna ümber ikka mahub.

Foto: tootja

Jolla tagumine pool käib hõlpsalt küljest ära. "Mu teine pool" on leidlik nimi. Tagakaas sisaldab NFC-kiipi, lisaks on Jolla teisel küljel kontaktid, kuhu tagumine kaas ühendub, nii saab tagakaanel olla kas e-paber, digitaalne kell või OLED-ekraan. Piirab ainult arendajate fantaasia.

Aga nüüd pööraksin tähelepanu sellele, et eespool pole mitte ühtegi nuppu. Nada. Nil. Zip. Ekraani aktiveerimiseks tuleb sellele kaks korda tippida. Tip-tip.

Loe täisteksti saidil Kiip.ee.