Uber soovis uut tegutsemisluba, ent nende soov lükati transpordijuhtide poolt tagasi. Uber teatas, et neil on plaanis otsuse vastu apellatsioon esitada. Praegune kasutusluba lõpeb 30. septembril, apelleerida on aega 21 päeva ja tegutseda võib senikaua, kuni see protsess vältab.

Londoni transpordiamet ehk Transport for London ütles, et uue loa taotlemine lükati tagasi seetõttu, et ettevõte suhtumine ja tegevus demonstreerivad "korporatiivse vastutuse puudumist" seoses erinevate tõsistest kriminaalkuritegudest teatamise (või siis pigem mitteteatamise), meditsiinisertifikaatide omandamise ja juhtide taustauuringutega. Veel heideti Uberile ette seda, et nad kasutavad tarkvara nimega Greyball, mille abil saab tõkestada kontroll- ja regulatoororganitel rakendusele täismahus ligipääsu omamist.

Londoni linnapea Sadiq Khan ütles, et toetab otsust täielikult, kuna kõik ettevõtted peavad reegleid järgmina. Uber teatas omakorda, et otsus näitab kogu maailmale, et London pole innovatiivsetele firmadele sugugi avatud paik - kaugel sellest. "3,5 miljonit meie rakendust kasutavat londonlast ja enam kui 40 000 litsenseeritud juhti, kes Uberi abil elatist teenivad, on sellest otsusest rabatud," ütles ettevõte.

The Guardian annab teada, et Londonis on Uberit varem kritiseeritud ametiühingute, juristide ja mõistagi ka klassikaliste mustade taksode juhtide poolt peaasjalikult töötingimuste tõttu.

London pole esimene paik, kust Uber taganema peab. Ka Taanis ja Ungaris on rakenduspõhisele sõidujagamisfirmale ust näidatud ning juriidilisi vaidlusi on käinud tublisti mujalgi maailmas.

Selle kuu algul alustas Londonis tegevust ka Eestist pärit Taxify, kelle tegevusele transpordiamet samuti vaid paar päeva hiljem käe ette pani. Sel esmaspäeval teatas ettevõtte tegevjuht Markus Villig ERRile, et plaan on käesoleva nädala lõpuks või järgmise alguseks jälle kõik kooskõlastatud saada ja taas tegutsema hakata.