Teisisõnu: tänapäeva häkkerid tegutsevad mitte niivõrd oma lõbuks, vaid täidavad tellimusi või pakuvad spetskanalite kaudu oma oskusi müügiks.

Kui palju selline "kaup" maksab, sõltub paljudest asjadest nagu kui palju keegi küsib, tellija jõukus ja eesmärgid jne.

Tavainimesteni selline info üldiselt ei jõua, kuna see pole asjaosaliste huvides. Aga üldiselt oleks ikkagi huvitav teada, kui odavalt häkker oma teenuseid siis pakkuda võiks.

Hiljutise konkreetse näite põhjal selgub, et summad algavad numbritest, mis tunduvad täitsa madalad.

Näiteks äsjamöödunud jõuluhooajal Xbox Live'i ja PlayStation Networkile DDOS-ründeid korraldanud Lizard Squad küsib sellisteks rünneteks sobiva töövahendi eest kõigest 5,99 USA dollarit (4,96 eurot) kuus. Ja mainitud ründed tehtigi usutavasti selle võimekuse reklaamimiseks.

DDoS (hajutatud teenusetõkestamise rünne) on põhimõtteliselt veebikohale või -teenusele nii võimsa koormuse avaldamine, et see ei suuda normaalselt enam edasi töötada.

Foto: Lizard Squadi FB-leht

Lizard Squadi töövahend kannab nime LizardStresser ning pakub väidetavalt DDoS-ründeks keskmiselt 2 Tbit/s infovoogu (ülempiiriks muljetavaldavad 30 Tbit/s).

LizardStresserit müüakse kaheksas variandis. Kõige odavam maksab 5,99 USD kuus ja selle eest saab valitud sihtmärgile sada sekundit DDoS-rünnet. Nii lühikese aja jooksul saab põhimõtteliselt väikese veebikoha tõesti rivist lüüa.

Kui tahta aga Xbox Live'i suuruses teenust kiusata, oleks mõistlik võtta 130 dollarit kuus maksev pakett, mis võimaldab 30 000 sekundit ehk üle 8 tunni rünnet. Squad nõuab tasu hetkel Bitcoinis.

Artikli avafoto on illustreeriva eesmärgiga. See tehti möödunud augustis häkkerikonverentsil Black Hat USA 2014; anti-selfie maski hoiab turvatarkvara tootva Sophose turundusmees Tani Currin.