Windows 10 opsüsteemiga masinale võiks kindluse mõttes aeg-ajalt taaskäivituse teha ja siis selle lihtsalt ootele jätta, kui ei taha kohe sisse logida.

Moodsad arvutid, olgu need mistahes opsüsteemiga, ongi loodud pidevalt käigus olema ja jõudeajal uinakut tegema.

Unerežiimi eelis peitub kasutaja mugavuses. Kui arvuti nullist üles buudid, siis pead ju kõik soovitud rakendused taas käivitama, failid ja veebikohad taas avama. Ka võib arvuti unest virgumine olla palju kiirem protsess kui opsüsteemi nullist buutimine.

Sleep ehk unerežiim seab arvuti madala energiatarbega režiimi ja salvestab töömälu oleku. Viimases leiduvate andmete (lahti- ja pooleliolev kraam) mälus säilitamiseks kulubki arvutil natuke energiat ka "magades", mis pole muidugi aku jaoks probleem, kui masinat juhet pidi seians hoiad.

Windows 10 opsüsteemis vaikimisi ära peidetud Hibernate (sügav uni) salvestab aga kogu arvuti oleku andmekandjale ja lülitab süsteemi täiesti välja. Aku ei tühjene ning energiat ei kulu. Kui arvuti taas käivitad, laaditakse salvestatud info andmekandjalt töömällu ja töö jätkub sealt, kus kõik pooleli jäi.

See protsess on aeglasem kui unest virgumine, aga vähemalt vanemate arvutite puhul kiirem kui päris nullist buutimine. Ka teeb selle kiiremaks tava-kõvaketta asemel SSD kasutamine.

Uued Windowsi arvutid on seatud alguses unerežiimile ja siis mõne tunni pärast sügavunne "vajuma". Sestap ongi ärkamine kiirem, kui teed tööst lühipausi, ja aeglasem, kui naased pikema pausi järel.

Tasub lisada, et mõnevõrra vanematel arvutitel võib unne minekuga probleeme tekkida, sest riist- ja tarkvaral on neid vahendavate draiverite (juhtprogrammide) tõttu suhtlusprobleeme. Nii et kui oled sellistest probleemidest teadlik, lülita arvuti pigem vajadusel välja.