Eelnevatele põlvkondadele sobis vahel aeg maha võtta, varjulises surnuaias jalutada, omaste platse korrastada, elu kaduvuse üle mõelda ja ka võõraste hauaplaate lugeda, aga meie vajame Objecsi meelest juba midagi uudsemat.

Memorial RosettaStone kannab endas mikrokiipi ja kasutab andmete edastamiseks lähiväljaside (near-field communication) lahendust. See striimib tahvlit puudutavasse mobiiltelefoni seda, mida kadunukese omaksed peavad vajalikuks edasi öelda. Seal võib olla fotosid, inimese eluajal salvestatud tervitussõnum, hetki peiedelt vms.

Lähiväljaside, ingliskeelse lühendiga NFC, on kõrgsagedusside seadmetevaheliseks suhtlemiseks kuni 20 sentimeetri kauguselt. Mõeldud eelkõige kasutamiseks mobiiltelefonides, näiteks sõidu eest tasumiseks ühissõidukites. NFC-seadmetes on kokku pandud kiipkaart ja kaardilugeja, nii et üks neist võib olla ilma toiteta nagu kiipkaart.

Tahvel maksab 225 dollarit ehk hetkekursi alusel ümmarguselt 2600 krooni. Kuna inimese ärasaatmisega seotud kulud on nagunii suured, ei tundu lahendus tingimata põhjendamatult kallis, kui meeldima hakkas. Hauakivi, mille külge kuni iPodi suurune RosettaStone kinnitub, tuleb siiski eraldi hankida.

Jaapani firma Ishinokoe pakub sarnast teenust (vöötkoodiga hauakivi) juba 2008. kevadest. Hind oli vähemalt tollal palju krõbedam, umbes 10 000 dollarit.