Tegu on juba teise korraga kui noorel entusiastil õnnestus vähem kui aasta jooksul saada Google'ilt turvaaugu leidmise eest suurt autasu, kirjutab VentureBeat.

Google on hakanud hiljuti põrandaalust arvutimaailma oma huvides ära kasutama, lubades anonüümsetel häkkeritel murda oma veebilehitseja Chrome'i süsteemidesse sisse. Tingimuseks on, et „patsiga poisid“ annavad kontsernile kompensatsiooni eest teada kõigist saidi haavatavustest.

Malaisia pealinnas Kuala Lumpuris toimuval häkkerite suurfoorumil Hack in the Box Conference toimunud Pwniumi alavõistlusel teatati ka teisest suurest Google'i turvaaugust. Google nimetas seda „kriitiliseks“ ja „ilusaks tööks“. Firma lubas, et ei avalikusta avastatud turvaauke enne kui need on paigatud.

Google kuulutas oma konkursi välja tänavu augustikuus, lubades parimatele turvaaukude avastajate vahel jagada laiali kuni kaks miljonit dollarit. „Täieliku turvaaugu“ avastaja saab preemiaks kuni 60 000 dollarit, samal ajal kui „osalise turvaaugu“ leidjat tänatakse 10 000-ga.

Samas pole Google ainus, kel on selline poolillegaalsetele häkkeritele mõeldud programm. Ka Facebook toetab rahaliselt oma „kalade“ programmi, mille raames makstakse häkkeritele ja arendajatele suhtlusvõrgustikust leitud vigade teatamise eest autasu.