Enam pole ka inimkeha sisemusse opereeritud aparaadid kübersissetungide eest kaitstud — nimelt on kümne meetri kauguselt võimalik rindu siirdatud stimulaator rikkuda nii, et see patsiendi surmab, vahendab DVICE.

Möödunud nädalal Melbourne'is toimunud arvutiturbe-konverentsil BreakPoint demonstreeris IT-turbefirma IO Active juures töötav häkker hüüdnimega Barnaby Jack, kuidas süleraali abil on võimalik häkkida südamerütmurisse ning laadida alla selle mudeli- ja seerianumbrid.

Kui seadme elektrooniline juhtimissüsteem oli lahti murtud, sai võimalikuks ühenduste pöördprojekteerimine või isegi uue püsivara laadimine seadmesse.

Kui häkker oli nii saavutanud seadme üle täieliku kontrolli, sai ta selle välja lülitada või sundida isegi südamele 830-voldist elektrilööki andma.

Ehkki Jack ei paljastanud, millise tootja südamestimulaatorit ta kasutas oma demonstratsioonis, kinnitas mees, et esitluse eesmärgiks oli hoiatada meditsiiniseadmete tootjaid, et nad edaspidi oma seadmed turvalisemaks teeksid.

Häkkeri sõnul on paljudel juhtudel lihtne seadet enda kontrolli alla võtta ilma vajaduseta parooli või muu autentimisteabe järele.