Rahvusvaheline IT-koolitusettevõtte Software Development Academy (SDA) pani PayScale.com andmetele tuginedes kokku võrdleva andmestiku, kui palju võib üht või teist olulisemat programeerimiskeelt valdav spetsialist hinnanguliselt teenida Eestis, Poolas, Rootsis või Suurbritannias.

SDA tegi kõikidest olemasolevatest programmeerimiskeeltest valiku, järjestades need, mille oskused kandidaadi võimalusi tööturul kindlasti suurendavad. Sageli eelistatakse teatud ettevõtetes ja riikides mingit kindlat programmeerimiskeelt. Seetõttu on enne oluliste otsuste tegemist kasulik uurida ja välja selgitada, millised programmeerimiskeeled on antud regioonis kõige hinnatumad, nõutavamad ja tasuvamad.

Samas rõhutab SDA, et selleks, et suurendada oma konkurentsivõimet IT-turul tasub osata mitut programmeerimiskeelt ning enamasti võiks alustada neist kõige levinumate, nt Java õppimisest.

Vaata graafikult, milliste programmeerimiskeelte õppimisega enim raha teenida on võimalik! Tulpadele vajutades saad ka näha, kui palju eri riikides konkreetse keelega teenida saab.