Kui GPS kuulub USA sõjaväele, siis Galileo kuulub eurooplastele ja on erinevalt GPSist täielikult tsiviilkasutuseks mõeldud süsteem, ütleb MKM.
Süsteemi juhtimistarkvara väljatöötamisse andsid panuse ka IT-teenuseid pakkuva ettevõtte CGI Eesti insenerid.

Euroopa Komisjoni siseturu, tööstuse, ettevõtluse ja väikeste ning keskmiste ettevõtete volinik Elżbieta Bieńkowska ütles, et see, Galileo hakkab avaliku sektori asutustele, ettevõtetele ja kodanikele esialgseid teenuseid pakkuma, on tähtis saavutus kogu Euroopa jaoks, sest kinnitab Euroopa tehnoloogilist tipp-pädevust ja oskusteavet ning võetud kohustust luua kosmosepõhiseid teenuseid ja rakendusi.

„Mitte ükski Euroopa riik ei oleks suutnud midagi sarnast üksi korda saata,“ märkis Bieńkowska.

Galileo satelliitide võrgustik koosneb 18 satelliidist. Esialgne võrgustik ei kata veel kogu maakera stabiilse signaaliga, seega on saab praegu Galileo teenust kasutada koos GPSi signaaliga. Pakutavaid teenuseid on neli: täpsem navigatsiooniteenus, tugi hädaabioperatsioonidele, aja sünkroniseerimine ja turvalised teenused avaliku sektori asutustele.

Järgneva nelja aasta jooksul saadetakse Galileo satelliitide võrgustiku suurendamiseks orbiidile vähemalt 12 uut satelliiti, mille eesmärgiks on parandada teenuse kättesaadavust. Satelliitidevõrgustik peaks praeguse plaani kohaselt valmima 2020. aastaks ja sellega on tagatud parema positsioneerimise teenus kogu maailmas. Järgmise aasta aprillis peaks lehekülg usegalileo.eu olema saadaval juba 24 keeles.

Galileo teenuseid toetab ka kaks 2016. aastal välja antud nutitelefoni - Huawei Mate 9 ja BQ Aquaris X5 Plus. Täpsema ülevaate, millises sektoris ja millised tooted või teenused Galileo signaali kasutavad annab Galileo koduleht.