Lisanduvad funktsioonid võib kokku võtta päevavaateks kutsutava ühisnimetaja all. Ühest küljest olenevad uued funktsioonid kasutajast endast, kuid Google on sellesse integreerinud ka palju teisi rakendusi ja funktsioone, mis elu automaatselt lihtsamaks peaksid tegema.

Päevavaates näidatakse, kuidas kasutaja tõenäoline päev välja näeb. Selleks kogutakse infot kasutaja tegevusest varasematel päevadel, kalendrirakendusest, märkmerakendustest ja asukohast. Lisaks lihtsalt info kuvamisele pakutakse kasutajale soovitusi olenevalt kellaajast ja kasutaja asukohast. Lisaks näitab Google Assistant ka sihtkodadesse saabumisaegu ja soovituslikke liikuma hakkamise kellaaegu.

Google tõi veel eraldi välja alljärgnevad funktsioonid:

- Kasutajatele saab võimalikuks märkmete import Google Keep, Any.do, Bring! ja Todoist-rakendustest
- Lisandub eraldi sektsioon, mis soovitab kasutajale potentsiaalselt huvi pakkuvaid ligiduses asuvaid atraktsioone ja tegevusi
- Rakendusse lisandub kaart, mis näitab, kuhu kasutaja oma auto parkis
- Lisanduvad isikustatud soovitused, mis puudutavad muusikat ja taskuhäälinguid

Hiljutise täiendusega on Google Assistant võimeline tegema üle miljoni erineva tegevuse. Terviklik tegevuste nimekiri on kättesaadav Google'i lehel. Nüüd jääb vaid üle oodata, millal virtuaalkaaslane lõpuks eesti keelt mõistma hakkab.

Google'i virtuaalabiline on kasutatav nii Android seadmetes kui ka iOS-il.