Nutitelefonide puhul ei saa kvaliteedis kunagi kindel olla. Ka suurte tootjate mudelites avastatakse iga aasta märkimisväärseid riist- või tarkvaravigu, olenemata nende hinnast või kui glamuurne see aparaat karbist välja võttes tundub.

Veebis levivad aga info ja pildid, et Google'i tänavune tipptelefon, 15. oktoobril müügile jõudnud Pixel 5 on veel eriti laiduväärse tootmisvea tagajärjel sündinud. Sellised väited levivad näiteks XDA-Forums'i ja Google'i enda tehnilise toe lehtedel.

Mis viga? Telefoni vasakul ülanurgas on ekraani ja korpuse vahel märgatav tühimik, nagu järgneval pildil selgelt näha:

Foto: https://forum.xda-developers.com/pixel-5/help/assembly-problem-gap-screen-case-t4177669

Mõned Pixel 5 omanikud muljetavad, et ekraani ja korpuse vahele jääv pilu on nii lai, et sinna saab sõrmeküüne vahele torgata ja ekraani sel moel veelgi rohkem ülejäänust eraldada. Mõned on juba telefoni välja vahetanud ja saanud asemele täpselt sama veaga eksemplari.

Lisaks hakkavat lõhe ruttu tolmu ja muid ebemeid koguma, mis ei pruugi küll tingimata seadet kohe rikkuma hakata, sest Pixel 5 on IP68 standardi vääriline tolmu- ja veepidavus.

Hv.ee osutusel küsivad Eesti edasimüüjad Pixel 5 eest hetkel vähemalt 749 eurot, nii et odavaks seda aparaati pidada ei saa, mille puhul võiks ilmselt koostekvaliteedi-veast ehk mööda vaadata, peaasi, et töötab.

Eraldi küsimus tekib, et kas Pixel 5 üldse väärib Google'i tänavuse tipptelefoni tiitlit. Tehnilised põhinäitajad on Androidi valla tippudega võrreldes tagasihoidlikuvõitu, isegi protsessor on vaid sama võimas kui veidi varem ilmunud soodustelefonil Pixel 4a.

[5. NOVEMBRIL LISATUD] Google teatas, et uuris asja ning selline lõhe korpuse ja klaasi vahel on normaalne. IP68-standardi väärilist tolmu- ja veepidavust see ei mõjuta.