Google polnud Android 11 seni veel tutvustanud, aga see sai olla vaid aja küsimus. Eile jõudiski veebi esimene avalik variant, mis suunatud mõistagi tarkvara-arendajatele.

Selle saab alla laadida ja paigaldada ainult Google Pixel-sarja nutitelefonidele, välja arvatud esimese põlvkonna seadmed (Pixel ja Pixel XL).

Esimesele eelvaatele järgnevad umbes kuupikkuste vahedega veel kolm ning mais saabub esimene beetavariant, mis on sobivam juba laiemale Androidi huviliste ringile.

Android 11 arendajad püüavad hoolsalt ajaga kaasas käia ja täiendavad opsüsteemi kõige vajalikuga, mille poolest praegused ja lähitulevikku planeeritud telefonid silma paistavad.

See tähendab põhirõhku 5G-sidele, näiteks saab äpitegija kindlaks teha, kas kasutaja on piiramatu andmemahu-paketiga (mispuhul võiks näiteks automaatselt kõrgemat kvaliteeti ehk andmemahukamat sisu pakkuda) ja kas seadmel on 5G võimekus.

Samuti on täiustatud tuge eriekraanidele (nagu sellistele, millele on esikaamera jaoks auk läbi klaasi puuritud), nn tehisnärvivõrkudele ja madala latentsusajaga videole. Mis on tähtis muidugi Google'i enda Stadia platvormile mõeldes.

Nagu Android 10-s, on tähtsal kohal veel privaatsuse ja turvalisuse parendamine. Kasutaja saab äppidele eri tegevusteks ja ligipääsudeks nüüd ühekordseid lubasid jagada ja ka mälukaardile talletatud andmed on paremini kaitstud.

ekraanitõmmis