Telekaga ühendatava Google'i striimimisvidina Chromecast Ultra abil toimiv Stadia võimaldab kasutajatel kasutada spetsiaalset Stadia mängupilti, et üle interneti telekal mänge mängida. Mingit konsooli või arvutit kasutajal endal vaja ei ole, kogu mängimine toimub üle internetiühenduse.

Kuigi Google on lubanud teenuse välja tuua juba ammu, siis viimasel ajal on üha enam tehtud järeleandmisi selles, mis teenuses päriselt saadaval on. Näiteks on üheks murekohaks olnud juhtmevabad puldid, mille puhul Google on teatanud, et kui tahta mängida näiteks arvutil või telefonis, siis võib-olla vajalik puldi juhtmega seadme külge ühendamine.

Üheks probleemiks on ka olnud pakutav mänguvalik, mille puhul Google nüüd kriitikud vaigistanud on. Kui esialgu öeldi, et teenuse käivitumise esimesest päevast on mängitavad 12 mängu, siis nüüd on nende hulk põhimõtteliselt kahekordistunud ja oodata võib 22 mängu. Seejuures on nimekirjas olulisi lisandusi, näiteks Metro Exodus, Wolfenstein: Youngblood ja Final Fantasy XV.

Kuigi mängude striimimine on teoorias hea mõte, saame juba lähipäevil näha, kuidas kogu protsess reaalsuses toimima hakkab. Arvestades, et mängud on üpris graafikanõudlikud ja Google'i enda inimesed on ka tunnistanud, et läheb veel mitu aastat enne kui pilvest mänge mugavalt mängima saab hakata, võime ilmselt oodata nii mõndagi tehnilist tõrget.

Samuti saavad üheks kitsaskohaks suure tõenäosusega koduinterneti kiirused, mis üleilmselt teatavasti ülemäära kiired ei ole. Maailma keskmine internetikiirus on näiteks 23 Mb/s, millest 4K kvaliteediga mängu striimimiseks küll ei piisa. Google'i hinnangul saaks maksimaalseadetel hakkama, kui saadaval on vähemalt 35 Mb/s netiühendus.

Eestis ega teistes Balti riikides Stadia hetkel veel saadaval ei saa olema. Lähim riik, kus Stadiat katsetada saab on Soome. Chromecast Ultrat ja üht pulti sisaldav Stadia algkomplekt maksab seal 129 eurot. Selle raha sees on ka kolm kuud Stadia Pro teenuse kasutamise tasu, mis võimaldab 4K teenust ning kõiki uusi mänge. Samas on olemas ka tasuta versioon, mis lubab 1080p eraldusvõimet ja tavalist heli 5.1 heli asemel, mida võimaldab Pro teenus.