Video on loodud 2016. aasta lõpus, Google'i X (hetkel on firma nimeks lihtsalt X) peadisaineri Nick Fosteri poolt. Ettevõtte kodulehe järgi tegeleb X tehnoloogia abil inimkonna suurte probleemide radikaalsetel moodustel lahendamisega. Näiteks on X-i üheks tuntuimaks projektiks õhupallid, mis edastavad Wi-Fit.

Antud videos on näiteks välja toodud, et Google võiks kasutada kogutud andmeid selleks, et inimesi enda eesmärkidele lähemale viia. Näiteks, kui seada enda eesmärgiks toetada kohalikku ettevõtlust, siis aitaks Google kasutajal teha valikuid, millega ta oma eesmärki täita saaks.

See ei ole aga kõik. Video tõi ka välja, et kui Google'il mingi parameeter kasutaja kohta teadmata oleks, siis võiks Google iseseisvalt pakkuda kasutajale välja võimalusi, et seda parameetrit teada saada. Näiteks, kui Google ei teaks kasutaja kaalu, võiks rakendus iseseisvalt otsida välja sobivaid kaalude ostmise pakkumisi ning neid kasutajale soovitada. Vajadusel oleks võimalik isegi kasutajale personaalse kaaludisaini loomine ja sellise kaalu CNC-pingi abil valmistamine või 3D printimine.

Google ise kommenteeris videot väljaandele The Verge järgnevalt: "Me mõistame, et see on häiriv. See ongi disainitud nii olema. Tegemist on mõtte-eksperimendiga meie disainiosakonnast, mis kasutab tehnikat nimega spekulatiivne disain (inglise keeles speculative design), et avada ebamugavaid ideesid ja kontsepte nii, et need tekitaksid arutelu ja debatti. Video pole seotud mitte ühegi praeguse ega tulevase tootega."