„Netisülearvutite puhul on väga huvitav koht nende hind,“ teatas Schmidt Morgan Stanley tehnoloogiakonverentsil. „Lõppeks on operaatoritel ja teistel mõistlik minisülearvutite kasutamist subsideerida ja teenida hoopis teenuste ning reklaamimüügi pealt. See on üks tuleviku uus ärimudel,“ vahendab Schmidti sõnu The Register.

Google'i pealik arvab samuti, et tänastel netisülearvutitel on kõvasti arenguruumi ja nende peamiseks operatsioonisüsteemideks saavad erinevad Linuxi-versioonid.

Tõenäoline võib olla seegi, et subsideeritavate sülearvutite operatsioonisüsteemiks saab Android. Näiteks Asus'e Android-opsüsteemiga rüperaalis peaksid ilmavalgust nägema kas selle aasta lõpus või tuleva alguses.

Netirüperaalide moodi seadmed hakkavad internetihiiu juhi sõnul maailma valitsema. Tulevik kuulub internetirakendustele, sest neid on võimalik hoogsamalt arendada ja kasutusele võtta, leiab ta.

Schmidt ütles, et Google võib kaotada oma otsinguteenuse juhtiva positsiooni. Ta tõi välja hiljutise vea, kui ühe inimese apsaka tõttu kuulutas Google'i otsimootor terve interneti pahavaraks. Sel ajal kasvas Yahoo otsingute osa plahvatuslikult.

Schmidt leidis, et maailmamajandus pöördub tõusule taas 2010. aastal, mil „ameeriklased saavad taas olla ameeriklased“. Schmidt pidas silmas inimeste rahakulutamishimu.