Operatsioonisüsteem põhineb Google'i Chrome'i sirvikul ja ettevõte peab juba läbirääkimisi mitmete riistvaratootjatega. Operatsioonisüsteemi lähtekood on kavas avada selle aasta lõpus.

Praegu nimetatakse Google'i operatsioonisüsteemi Google Chrome'i operatsioonisüsteem ja see saab olema kiire, üliturvaline (ei vaja antiviirust) ning lihtne kasutada. Chrome OS'i südames on Linuxi tuum ja uus operatsioonisüsteem võtab pildi ette mõne sekundiga.

Google töötajad rõhutavad, et Google Chrome OS on nutitelefonide operatsioonisüsteemist Android erinev toode.

Google plaanid peaksid eriti hinge minema Microsoftile, kelle vähendatud võimalustega Windows XP  on minisülearvutites domineeriv operatsioonisüsteem. Google hakkab oma operatsioonisüsteemi jagama tasuta, mis kindlasti mõjutab Microsofti sissetulekuid. Veelgi hullem, inimene kes otsustab Google'i OSi kasuks, ei hakka ilmselt kasutama ka Microsofti kontoritarkvara.

Oma laksu võib saada Intelgi. Google'i uus operatsioonisüsteem töötab samuti Inteli toodangust kuni kümneid kordi odavamatel ARM-protsessoritel. Nii nagu praegu õgivad minirüperaalid suurte sülearvutite turgu, võivad võimeka operatsioonisüsteemi toetusel laiatarbeturule läbi murda ka ARM-protsessorid.

Nvidia on näiteks lubanud, et tema ARM tuumadega ja GeForce tõhusa graafikaga Tegra süsteemikiipidega seadmed jõuavad müügile hinnaga alla 100 dollari.