Esimene ja kõige loogilisem muudatus on see, et Google'i suur arendustiim neelab Fitbiti oma alla. Google'i esindajate sõnul on plaanis hakata tulevikus tootma uusi Fitbiti seadmeid, mis toimiks Google'i enda varjusurma langenud Google Wear operatsioonisüsteemi abiga, mida Fitbiti arendajad nüüd ellu turgutama hakkavad. Ühtlasi lubati, et tulevaste kellade ja kaalude küljel ilutseb kiri "Made by Google".

Fitbiti esindajad omalt poolt on praeguseks lubanud, et see ei tähenda, et nende seadmed hakkaks ühilduma ainult Google'i valmistatud Androidi operatsioonisüsteemiga. Lubati, et iPhone'ide omanikel on hetkel ning ka tulevikus jätkuvalt võimalik uusi seadmeid kasutada.

Suur küsimus puudutab loomulikult andmeid. Kahtlustavamad kodanikud on juba juhtinud tähelepanu sellele, et Google'it ei huvitagi niivõrd Fitbiti võimekus seadmeid toota, vaid kõik need jäljed, mida nutikellade ja kaalude kasutajad endast maha jätnud on. Fitbit on aga ka selles vallas lubanud, et kasutajate kogutud ning kogutavat infot ei kasutata kuidagi selleks, et Google'i reklaame paremini sihtida või otsingutulemusi parandada.

Andmete kohapealt veel nii palju, et Google annab kõikidele praegustele ja tulevastele kasutajatele võimaluse enda kohta kogutav info üle vaadata, vajadusel seda liigutada või kustutada. Millisel kujul see võimalus täpselt tuleb, on raske öelda.

Tulles tagasi nutikellade juurde, siis see ei ole esimene kord sel aastal, kui Google nn nutikate kantavate seadmete turgu jahib. Alles aasta alguses ostis firma umbes 40 miljoni dollari eest kellatootja Fossili nutikellade arendamise osakonna ning selle juurde kuuluvad patendid.

Toona spekuleeriti, et Google'il on plaan välja tuua oma telefoni Pixel juurde käiv Pixel Watch. Seda pole siiani juhtunud, kuid tõenäoliselt on just Fitbiti ost see, mis selle oletuse reaalsuseks muudab. Ilmselt näeme esimest Google'i nutikella juba varsti.