Muutuse eesmärk oli Google "saledamaks" muuta, sest mida suurem on firma, seda aeglasemalt see suudab ajaga kaasas käia, mis on väga tähtis omadus tehnoloogiavallas.

Alphabet tegeleb niisiis eri projektide koordineerimisega, Google teeb oma tavaasju (otsimootor, Android, Google Play jm).

Ümberkujundamine ei muutnud vaid töökorraldust tõhusamaks, vaid võimaldas Alphabetil ka kujuneda (ajutiselt) väärtuslikemaks ettevõtteks Ameerika börsil NASDAQ. Selle tiitli nimel peavad nad päev-päevalt hetkel võistlema siiski Apple'iga, nii et püsivat trooni pole kummalgi.

Emafirma loomise väärtus Google'ile on selge: kergem asju ajada ja suurem turuväärtus.

See samm muutis nad siiski väärtuslikumaks ka maailmale üldisemalt. Seda tänu tõigale, et nüüd teavad ka teised – alates investoritest – mis nende projektidest raha teenib ja kui palju. Varem jäi see saladuskatte alla, mis on ju igav.

Selgub, et Google on lõpenud majandusaasta jooksul kenasti kosunud: käive +18%, puhaskasum +5%, numbrites vastavalt 67,4 ja 21,17 miljardit eurot.

Tehnoloogiahiiud julgevad palju ka rahaga riskida, lootuses, et mingi uus projekt muutub nii tasuvaks, et maandab teised riskid.

Säärased projektid on Google'i uusimas majandusaruandes nn muude panuste nime all (Other Bets). Need kulutasid 2015. aastal umbes 3,22 miljardit eurot ja tõid sisse 408,3 miljonit – ehk siis kahjum on suur. Aga sellest pole midagi, sest eesmärk on midagi uut luua, mitte tingimata "üle nulli" püsida.

Google teatas ka, et muudest panustest olid põhilised rahakogujad Nest, Google Fiber ja Verily (endine Google Life Sciences). Ehk siis nutikodu / asjade internet, ülimoodne fiiberoptika sideteenuste pakkumiseks ja uuringud, kuidas inimestele elukvaliteeti parandada. Perspektiivikad kõik kolm.