Lihtsa ja lakoonilise nimega "Chat" ehk "vestlus" rakendus jõuab Prantsusmaa ja Ühendkuningriigi klientideni juba selle kuu lõpus. Teenus on sarnaselt iMessage'ile valikuline ning kasutajal on võimalik see soovil välja lülitada.

Uues rakenduses on võimalik näha, millal inimesed parajasti trükivad ning millal nad sõnumeid näinud on, samuti on võimalik tänu uuele sõnumistandardile saata parema kvaliteediga meediafaile. Lisaks sellele toimib rakendus nii mobiilse andmeside kui ka traadita internetiga. "Meie eesmärk on tuua tänapäevane sõnumirakendus kõigi Androidi kasutajateni, olenemata nende teenusepakkujast või seadmest," ütles Google'i arendusjuht Sanaz Ahari CNN Businessile.

Millal uus teenus teiste riikide klientideni võiks jõuda? Google'i esindaja ütles, et inimesteni hakkab teenus jõudma selle aasta jooksul, kuid ei täpsustanud, millistel turgudel teenus kasutusele tuleb ning millal täpselt erinevatesse riikidesse laieneda plaanitakse.

Samas on Androidi uuel suhtlusrakendusel võrreldes oma konkurendiga üks tõsine erinevus - nimelt ei toimu rakenduses otspunktkrüpteerimist, seega on kogu saadetav info Google'i serverites põhimõtteliselt nähtav.