Kui morse-sisestusmeetod aktiveerida, tekivad ekraanile kaks suurt nuppu, millest üks tähistab pikka, teine lühikest morsesignaali. Huvitav on see, et trükkimisega samaaegselt annab klaviatuur soovitusi, mida kirjutada tahetakse, täpselt nagu tavaklaviatuuri puhul. Lisaks morseklaviatuurile on Google loonud ka mängulaadse rakenduse, mis aitab inimestel morset õppida.

Morsekoodi blogipostituse kirjutas füüsilise puudega Tania Finlayson, kes morsekoodilahendust arendada aitas. "Suur osa tehnoloogiast on loodud massidele," kirjutab ta. "Kahjuks tähendab see tihti seda, et paljud puuetega inimesed võivad jääda rongist maha. Selliste suhtlusvahendite välja töötamine on oluline, sest see muudab paljude inimeste jaoks elu elatavaks," kirjutab Finlayson.

Finlayson ongi nii soovitusteriba loomise taga, kuid samuti aitas ta välja töötada lahendused, mis aitavad erivajadustega inimestel klaviatuuri oma vajadustele vastavamaks muuta. Lisaks lõi ta lahenduse, mis võimaldab piiratud mobiilsusega inimestel telefoni külge väliseid seadmeid ühendades seda paremini kasutada.