Vapaavuori sõnul on ettevõttel ja linnal ühine eesmärk õppeprogrammi kaasata vähemalt 10 000 osalejat, kelle hulgas on nii töötuid kui ka ettevõtjaid. "Me aitame Helsingis elavatel tööotsijatel ja ettevõtjatel oma digioskusi arendada. Tänu sellele saavad nad karjääriredelil tõusta või suurema tõenäosusega tööd," ütles Helsingi linnapea.

Hetkel pole teada, kuhu keskus täpselt tuleb, kuid Vapaavuori kinnitas, et see saab olema kesklinnas. Keskuse haridusprogrammi eest vastutab ning seda rahastab täies mahus Google, linna ülesanne on reguleerida seda, kes kursustele kvalifitseeruvad ning vajalike sihtrühmade hulgas keskust reklaamida.

Google on mujal maailmas samuti sarnaseid keskuseid rajanud. Ettevõte sõnul on seal koolituse saanud juba vähemalt 10 miljonit inimest. Google'i esindaja Matt Brittini sõnul on 45 protsenti kursustel osalejatest pärast seda saanud ametikõrgenduse, asutanud uue ettevõtte või oma praegust ettevõtet laiendanud.

Helsingis on Brittini hinnangul digioskustega asjad üldiselt head, kuid on ka arenemisruumi. "Soome kodanikud teevad oste veebis ning haldavad sealt ka oma pangateenuseid. Samas on väikeettevõtteid digitaalses revolutsioonis maha jäämas," ütles Brittin. Tema sõnul aitaks just rajatav keskus sellistel ettevõtetel tagasi konkurentsi jõuda.

Soomes töötab Google'i heaks kokku umbes 400 inimest ning ettevõte investeeris hiljuti 600 miljonit eurot Haminas asuvasse serveriparki. Esimesed Google'ile kuuluv andmekeskus avati Soome linnas juba 2011. aastal. Ettevõte on Hamina keskusesse kokku investeerinud 1,4 miljardit eurot.