Kõik algas eelmise aasta novembris, kui Google andis teada, et rakendused, mis küsivad luba sõnumitele ning kõnelogile ligi saamiseks, kuid ei ole sõnumi- ega kõnerakendused, saavad platvormilt hundipassi. Tehnoloogiafirma eesmärgiks selle käiguga on vähendada andmelekkeid ning takistada kolmandaid isikuid inimeste andmete müügi pealt raha teenimast.

Google on praeguseks üle vaadanud, millised rakendused päriselt rakendustepoest välja visatakse ning esialgsed nimekirjad on lukus. Mitmed äpid - näiteks päevaplaneerija Tasker - esitasid Google'ile soovi, et nende rakendus kuuluks erandite alla ning mitmel juhul on Google ka sellised soovid rahuldanud. Rakendustel, mis tänaseks erandite alla ei kuulu, Google Play Store platvormil aga pikka pidu pole.

Tehnoloogiafirma pakub kõikidele arendajatele veel paari kuud lisaaega - kõige viimaseks tähtajaks saab olema 9. märts, kust edasi kõik liigseid lubasid pärinud rakendused platvormilt eemaldatakse. Platvormilt välja visatud rakenduse omanikul on kaks varianti - kas leppida selle asjaoluga või laadida rakendus uuesti platvormile üles, ebavajalikke lubasid küsimata.