Google Cardboard on virtuaalreaalsuse täisplatvorm, millega ettevõte 2014. aastal välja tuli. Süsteem on imelihtne ning koosneb kõigest mõnest üksikust lihtsasti kättesaadavast osast – kokkuvolditavast papist, kahest plastist läätsest, magnetist ja sinu isiklikust Androidi-telefonist, kirjutab Digitark.ee.

Kui seade on kokku volditud (tavaliselt tulevad juba ostes kokkuvoldituna), ei ole tarvis teha muud, kui telefon läätsede taga asuvasse vahesse asetada ning rakendustepoest tõmmatud virtuaalreaalsuse rakendus tööle panna.

Nagu teistegi sarnaste seadmetega, on tarkvaral mängida tähtsaim roll. “Tarkvaramaagia” võtab üle, kui telefon on paigas ning Google Cardboardiga ühilduv rakendus mängib.

Tarkvara jagab ekraani kaheks ehk tekitab mõlemale silmale oma ekraani. Tulemuseks on ruumiline kujutis, mis täidab kogu sinu vaatevälja ning viib su täielikult virtuaalmaailma.

Küljel oleva magnetist nupuga saad ümbritseva virtuaalreaalsusega “suhelda” (avada uksi, vahetada ümbrust jne) ning liikumissensoritega varustatud telefoni kasutades saad isegi virtuaalruumis ringi liikuda.

(ekraanitõmmis)

Google Cardboard on ülimalt lõbus ja odav vahend esimeseks virtuaalkogemuseks ning selle mõistmiseks on kõige lihtsam viis seda ise proovida.

Laheda nutividina võid tellida näiteks eBayst ning kui see on tehtud, siis proovi kindlasti ka selliseid rakendusi nagu Volvo Reality, Jack White Third-D ja Titans of Space.