Google Keep on sisuliselt pilves paiknev märkmete haldamise teenus. Märkmetena võib kirja panna teksti või loetelusid, milles saab ridu ükshaaval ära märkida. Viimane võimalus sobib hästi näiteks ostunimekirja koostamiseks, kui oled poodi minemas.

Lisaks võimaldab Google Keep salvestada ka pilte ja tuvastab su kõnet. Keep ei salvesta pilve siiski mitte helifaile, vaid pakub kõne tõlkimist kirjalikuks tekstiks. Eestlastele sobib viimase ülesande täitmiseks TTÜ küberneetikute rakendus Kõnele, mille abiga teeb Google Keep ka eestikeelse teksti kõneks.

Küsitlus

Kõikidele märkmetele saab ligi nii samanimelisest Androidi rakendusest kui ka veebist Google Drive'st. Märkmete paremaks sorteerimiseks saab neid eri värvitoonidega eristada (nagu post-it märkmepaberite puhulgi), aegunud infoga märkmeid saab kustutada või arhiveerida.

Kuigi teenus näib töötavat korralikult – teeb täpselt seda, mida lubab –, ei pruugi see kasutajate seas populaarseks osutuda. Alles eelmisel laupäeval teatas Google, et sulgeb oma väga menuka RSS uudisvoogude haldamise teenuse Reader, mis on põhjustanud internetis ja ajalehtedes ulatuslikku pahameelt.

Kas keegi usaldab oma märkmed järjekordsesse Google'i teenusesse, mille ettevõte samuti võib igal suvalisel hetkel sulgeda, näitab tulevik.

Kui sul on Android-telefon, saad Google Keep'i siit, tavaarvutist pääsed Keep'i siit. Eestikeelse kõnesüntesaatori Kõnele leiad siit.