VIRB 360 on niisiis järjekordne katse meelitada meid vaatajat ümbritsevat ehk 360-kraadist ehk panoraam- ehk VR-videot (heal lapsel ikka mitu nime) valmistama, et seda näiteks YouTube'i või Facebooki postitada.

Esimesi julgeid muidugi leidub, kes sellega tegelevad, aga enamik loobub ilmselt ülisoolast hinda vaadates. Näiteks Garmini aparaat maksab USA-s alates 800 dollarist.

Pildikvaliteedi tipp on niisiis 5,7K @ 30 kaadrit sekundis ehk tublisti üle 4K, millega enamik konkurente seni piirdub. See märgib piksliarvu terves kaadris, mitte ainult parasjagu jälgitavas video-osas.

Kui aga tahad, et kaameras leiduv tarkvara videopildi vaatajat ümbritsevaks "kokku õmbleks", sest toormaterjal pole seda, ja pilti salvestamise ajal ka stabiliseeriks, siis pead leppima 4K videoga.

Muidugi saab ka teha vaatajat ümbritsevaid fotosid, failisuurusega 15 MP. Režiimidest on saadaval timelapse ja saripilti (burst). Kaamera loeb muide ainult kuni 128 GB mälukaarte.

VIRB360 sisaldab nelja mikrofoni ja muidugi tootjale ootuspäraselt sensoreid nagu GPS, güroskoop, baromeeter, kiirendusmõõtur, kompass.

Kaamera kogub salvestamise ajal ka liikumiskiirust, -kõrgust ja -kaugust puudutavaid andmeid, mida soovi korral videopildile lisada. Seda võib täiendatud reaalsuseks nimetada, kui Engadgetit uskuda. Veekindel kest on ka ümber.

Teatava puudujäägine võiks märkida, et aku kannatab tootja kinnitusel välja vaid tunni videosalvestust, enne kui seda taas laadima peab.

Kaamera suhtleb wifi või Bluetoothi vahendusel Androidi ja Apple'i nutiseadmetega, kasutamiseks on vaid üks nupp. Keerukamat kontrolli pakub kaamera üle mobiiliäpp. On ka lähiväljaside tugi.

Kui 800 dollarit tundub nagu suure väljaminekuna, siis ära unusta, et 8K kaamerad on veel palju kallimad.