Vastava seadusandluse poolt hääletas möödunud nädala lõpus Rahvusassamblee enamik ja on tõenäoline, et kogu seadustepakett võetakse vastu juba käesoleval nädalal. Prantsusmaa oleks säherduse käiguga maailmas esimene riik, kes määrab internetipiraatluse eest karistuseks ühendusest ilmajätmise, teatab Wall Street Journal.

Seaduse kohaselt peaksid internetiteenuse pakkujad avaldama võimudele info kahtlusaluste piraatide kohta, kes seejärel hoiataks kasutajaid kaks korda ja kolmanda rikkumise korral lõpetaks internetiteenuse osutamise. Sellised rikkujad pandaks musta nimekirja, nii et nad ei saaks operaatorit vahetada.

Seadusandluse kehtestamise on oma südameasjaks võtnud president Sarkozy, kelle sõnade kohaselt kaitstakse nii Prantsusmaa kultuurilist rikkust. Teisalt nähakse sellise seadusandluse taga eelkõige meelelahutustööstuse gigantide Vivendi SA ja PPR SA tublit lobitööd.

Süsteem toimiks viisil, et meelelahutustööstus hoiaks silma peal failivahetuskeskkondadel ja identifitseeriks arvutid, mis laevad alla autoriõigustega kaitstud sisu. Seejärel antakse väljanuhitud IP-aadressid riiklikule komiteele, kes omakorda palub teenusepakkujatel selgitada välja nende numbrite taga olevad konkreetsed isikud.

Seadus tekitab riigis parajat ängi, kus vastalised väidavad, et nii võib riik põhjuseta tungida inimeste privaatsfääri ja teisalt võib terve pere oma pubeka mõne allalaetud loo pärast internetiühendusest ilma jääda. Rääkimata probleemidest, mis tekivad WiFi võrgu olemasolu korral, kus on raske sotti saada, kas piraat on ühenduse omanik või hoopis tema naaber. Taani riigis on ka juba kohtupretsedent, kus avatud WiFi võrk sai piraadiprotsessis määravaks argumendiks inimese õigeksmõistmisel.

Prantsusmaa agar riiklik piraadiküttimine läheb vastuollu Euroopa parlamendis kinnitamisel oleva Telekomipaketiga, mille autorid on konkreetselt öelnud, et sellised karistused pole õigustatud.