Kui teil on kirg nii lemmiklooma(de) kui pildistamise vastu, olete seni kulutanud tõenäoliselt palju aega, et neist rahuldavaid fotosid hankida.

Tehnoloogia ulatab siin abikäe. Finepix Z700 pakub koerte ja kasside koonutuvastuse võimalust. See tähendab, et kaamera võib automaatselt pilti teha, kui nad objektiivi poole vaatavad. Vähem aega neile fotojahi korraldamisele ja rohkem aega sellele, mis elus tõeliselt tähtis, nagu pereliikmete vältimine arvuti ees istumise abil (töötamise ettekäändel).

FujiFilm tunnistab, et lahendus pole lollikindel. St, pidevalt liikuvad koerad-kassid trumpavad rakenduse üle ja Z700st pole sel puhul rohkem kasu kui tavalisest pildikastist.

Lahendus töötab samal põhimõttel kui inimnägude tuvastus. Kui tarkvara avastab objektiivi vaateväljast armsa karvase sihverplaadi, tõmbab see ekraanil sihtmärgile rohelise kasti ümber ja sunnib kaamerat automaatselt fokusseerima. Autovõtte laadis ootab fotokas ka looma pöördumist selle poole, enne kui pildi ära teeb.

Asi töötas korralikult mänguloomade puhul, mille abil tootja otsustas Camera and Photo Imaging Show üritusel Yokohamas Jaapanis seda demonstreerida.

Autorid andsid ka vihjeid, kuidas lahenduse tõhusust suurendada. Väärt pildi tegemist raskendavad tume kasukas, suured laigud silmade ümber, kortsuline koon ja karvad silmade kohal. Süsteemil on siis raske näiteks otsustada, kas tegemist on kassi või koeraga.

Muid näitajaid? 3,5tolline vedelkristallekraan, 12megapiksline sensor, 16,9 millimeetrine paksus. Seade hakkab maksma 280 dollarit ehk hetkekursiga ligi 3200 krooni.