Nutitelefonid on tänapäeval varustatud väga heade kaamera omaduste ja funktsioonidega ning on tehtud kasutajale võimalikult loogiliseks ja sõbralikuks.

Ent nagu profikaamerate puhul, tulevad ka nutitelefonidega pildistades kasuks mõningad eelteadmised, et kaunis vaatepilt ei jääks tagasihoidlik, vaid selline, nagu me soovime.

“Galaxy A nutitelefonidel on PRO-režiim, millega on võimalik sättida ISO ehk sensori valgustundlikkust, säri kompensatsiooni ja valge tasakaalu, mis annab pildistamisel rohkem võimalusi,” selgitab fotograaf Andres Raudjalg.

Foto: tootja

Kaameraga pildistades tuleb arvestada ka valguse suuna ja langemise nurgaga. “Hea pilditulemuse saavutamiseks on soovitatav jälgida, et pildistatav objekt oleks piisavalt hästi valgustatud."

Talvistes oludes tuleb arvestada ka lume peegeldusega, mistõttu jõuab
kaamerasilma tavapärasest rohkem valgust. Seetõttu võib kaamera ise valgust valesti mõõta ja toota tumedama pildi.

“Selle vastu aitab säri kompensatsioon ehk pildi käsitsi helendamine, et lumi ei jääks pildil hall, vaid ikka ilus valge,” toonitab Raudjalg.

“Lisaks eeltöötlusele, st valguse, säri jm paikasättimisele on oluline pildi järeltöötlus, mis võimaldab mängida kontrastsuse ja värvidega – see annab pildile täiesti uue ilme”.

Foto: tootja

Lisaks soovitab fotograaf talvel pildistama minnes soojalt riietuda ja külma ilma korral kanda kindaid.

“Telefoniga pildistades on soovitav kasutada spetsiaalselt puutetundliku ekraani jaoks mõeldud sõrmikuid.”

Samuti on soovitatav alustada pildistamist kaugelt, liikudes objektile lähemale, et vältida lumejälgede sattumist kaadrile ning pigem teha rohkem kui vähem pilte.

“Tuleb olla julge – katsetada erinevaid vaatenurki, pildistamisvõtteid ning vajadusel visata pikali, kükitada, ronida ja eksperimenteerida,” julgustab piltnik.

Enne pildistama asumist üle vaadata, kas nutitelefonil on aktiveeritud Quick Launch, mis laseb teha pilte lukustatud ekraanilt.

Quick Launchi funktsiooniga on varustatud kõik uued Galaxy A seeria telefonid, mis võimaldavad kaamerale ligipääsu vähem kui sekundiga.

Foto: tootja

Nagu igal ajal, tuleb ka talvistes ilmastikuoludes tehnikaga ettevaatlik olla. Telefon võib lumme libiseda ja niiskuskahjustuse saada või ekraan maha kukkudes puruneda.

Sellele mõeldes on Samsung välja töötanud klientidele tasuta Galaxy Care kindlustuse.