Oodatud iPhone 5C on sarmasuguses mõõdus nutitelefon nagu iPhone 5 ja uus iPhone 5S, ent selle korpus on valmistatud silikoonplastikust. Telefon on saadaval viies värvis - sinine, roheline, kollane, roosa ja valge.

Telefonil on muude omaduste seas neljatolline retina-ekraan, 8-megapiksline kaamera. Kuulujutud niiöelda taskukohasema iPhone'i valmistamisest algasid juba jaanuaris ning said hoogu juurde suvel. Apple on seni küll olnud edukas oma vanemate mudelite müümisel, aga 5C turuletulek tähistab esimest uue madalama hinnaklassi mudeli väljatulekut.

5C täishinnaks Euroopas on ilma piiranguteta välja ostes on 599 eurot ehk oluliselt kõrgem kui ka kõige pessimistlikumad analüütikud ennustasid. See on vaid 100 eurot odavam kui iPhone 5S.

Apple esitles ka uut 5S mudelit, mis mõõtudelt sama senise lipulaeva iPhone 5-ga, millel uus 64-bitine A7-protsessor, mis eeldatavasti eelkäijast tunduvalt kiirem. 5S on saadaval tumehalli, kuldse ja hõbedase metallkorpusega.

Üks tähelepanuväärsemaid uuendusi on näpujäljetuvastaja - see funktsioon on HOME-nupul. Apple on sellele funktsioonile pannud nimeks Touch ID ning selle saab seadistada ükskõik millise sõrme, ükskõik millise nurga järgi. Sellega kuulutab Apple lõppu numbrikoodi sissetoksimisele iga kord, kui soovid kiiresti telefoni siseneda, et ilma või sporditulemusi kaeda.

Telefonid on USA-s müügil alates 20. septembrist.

Avalikustatud iPhone'i mudelid kasutavad uut iOS7 operatsioonisüsteemi, mida esitleti juunis. Apple teatas lisaks, et vanematele mudelitele - alates iPhone 4-st ja iPad 2-st - on uus operatsioonisüsteem allalaetav 18. septembrist.

Apple'i tegevjuhi Tim Cooki sõnul loodab ettevõte, et oktoobris on uuel operatsioonisüsteemil juba 700 miljonit kasutajat.

Kommenteeri: kas iPhone 5C või iPhone 5S tekitavad ostuhuvi?