Ajalooline selles mõttes, et enamik tehnoloogiafänne enam peast ei mäletagi, millal viimati ilmus Nokia nime/logo kandev tipptelefon.

Mitmed opsüsteemi Symbian jooksutanud mudelid olid kahtlemta hinnatud, näiteks N72 on vast üks armastatumaid äritelefone läbi aegade. Microsofti ajal kadus Nokia hea nimi aga üsna ruttu, mida soodustas muidugi ka Lumia nime eelistamine.

Tänavu saabusid Nokia nutitelefonid aga uuesti müügile – soodsamad 2 ja 3 ning keskklassi esindavad 5 ja 6. Lisaks muidugi popi retromudeli 3310 uus variant. Ainult tippmudel oli veel puudu, mille koha saabki tänavu 8.

Starcomis on saadaval kõik mainitud tänavused Nokiad, välja arvatud mudel 2, mis pole veel ilmunud.

Need olid esitluse ajaks lauale ritta pandud ja ma proovisin huvi pärast neid kõiki kordamööda kätte haarata, mis on paljude jaoks uue telefoniga tutvumise juures üks väga tähtis moment. Esmamulje on tähtis nii inimese kui ka telefoni puhul, eks ole.

Üllatusena selgus, et kõige mõusama esmamulje annavad just 3310 uusvariant (millest peagi ilmub ka 3G toega variant) ja tippmudel 8, mis maksab 600 eurot.

8 välimus on igati glamuurne ja stiilne, nüüd on vaja meil seda testida, et veenduda, kas ka sisemus võrreldavalt atraktiivne on. Õige pea võite oodata Forte arvustust, oh lusti!

Nokia telefone müüb Tallinnas kahes ostukeskuses (Kristiine, Ülemiste) tegutsev Starcom, mis pakub ka neile lisavarustust, tehnilist nõu ja nii nutiseadmete kui ka arvutite remonti, kaasa arvatud kindlustuse korras või Liisi järelmaksuga. Kohapeal on lai valik varuosi, et hooldus oleks hea kiire.