Eesti arvestuses võitis Tallinnas elava Annela Samueli pilt "Lepatriinu", mis on portree noorest Eesti lauljast esinejanimega Lepatriinu.

"Pildistasime ühel hallil detsembrikuu päeval sõbra korteris Tallinnas. Pildil on ka ukulele, Lepatriinu üks esinemispillidest, ja korteriperenaise kassile suurt huvi pakkunud kuldkala, kelle laulja oli saanud endale samal päeval," selgitab Samuel.

Viie aasta eest fotograafiaga tegelema hakanud Samuel otsustas kaks aastat tagasi oma tööst õigusvaldkonnas loobuda ja sellest ajast alates tegeleb ainult pildistamisega: põhiselt portree-, pulma-, akti-, aga ka reisi- ja tänavafotosid, aga liigub järjest rohkem dokumentalistika poole.

"Sain teate fotokonkursi võidust Eesti iseseisvuspäeval ja pidupäev muutus kohe topeltpidulikuks.

Iga tunnustus on minu jaoks väga oluline, annab uut energiat, aitab sammukese edasi liikuda ja oma loomingut rohkem näidata," ütleb Samuel. "Üks minu sõber ütles, et minu pildid teevad hingele pai. Loodan siiralt, et paitan oma piltidega veel paljusid inimesi."

2. ja 3. koha Eesti rahvusliku auhinna kategoorias said vastavalt Anastassia Volkova "Noor luuletaja" ja Hendrik Mändla "Rändaja".

Anastassia Volkova "Noor luuletaja" (SWPA 2017 teine koht Eesti rahvuslikus kategoorias)
Hendrik Mändla "Rändaja" (SWPA 2017 kolmas koht Eesti rahvuslikus kategoorias)

Võidutööd on väljas Ühendkuningriigis Londonis näitusel alates 21. aprillist kuni 7. maini ja ilmuvad Sony ülemaailmse fotokonkursi aastaraamatus.

World Photography Organisationi poolt korraldatav Sony World Photography Awards tähistab tänavu 10. aastapäeva. Konkurss tunnustab ja auhindab parimat kaasaegset fotograafiat ja sisaldab nelja konkurssi: avatud, professionaalid, üliõpilased, noored. Sony World Photography Awards 2017 üldvõitjad selguvad 20. aprillil.