Esiteks on optilise pildiotsija asemel elektrooniline. Teiseks on pildisensor märksa väiksem kui digipeegleil tavaks ja kolmandaks ei saa siin vahetada objektiive, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Hinna poolest on see aparaat aga veel kallim, kui kõige soodsamad peegelkaamerad – maksab ju näiteks Canon 1100D hetkel soodushinnaga 449€. Finepix X-S1 aga koguni 729€. Miks peaks siis keegi terve mõistuse juures olev kaameravajaja eelistama Fujifilmi pakutavat?!

Fujifilmi supersuumid HS30 ja HS20 on samuti väga tugeva ehituse ning omadustega kaamerad. X-S1 on aga täiesti teisest klassist relv. Usun, et ei eksi kui kirjutan, et nii hea koostekvaliteedi ja funktsionaalsusega supersuumkaamerat pole seni tehtud. Tummise korpuse pind on üleni kaetud kummeeritud kihiga. Käepide, pöidlaoaas ja objektiiv on kaetud eriti pehme kummiga. Valikukettad, nupud ning objektiivi detailid on metallist.

Objektiiv on tõeliselt paindlik – 26x suumi juures on maksimaalne ava F/2.8-5.6. Lähimaks teravustamiskauguseks on kõigest 1 cm ning suurematel fookuskaugustel aitab teravat pilti saada optiline värinastabilisaator. Tegelikult on selle kaamera juures nii palju väärt funktsioone, et nendest tähtsamaidki siin sissejuhatuses nimetada ei jõua.