Galaxy Note seeria fännidele tuntud S Pen puutepliiats on ka selle aasta mudelites olemas ning asub nüüd seadme vasakul küljel. Põhjuse selles, et kõik juhtnupud on viidud paremale küljele ja nii ei jäänud telefoni sisemuses selles serves enam pliiatsi jaoks ruumi.

Võrreldes eelmise aasta Note10-ga on ekraani reageerimiskiirus pliiatsi puutele tehtud märkimisväärselt paremaks, tänu millele on pliiatsiga nüüd märksa mugavam kirjutada, märkmeid teha või disaine luua. Samuti saab kasutada viipefunktsioone Anywhere Actions, mis lubavad pliiatsiga teatud liigutust tehes rakenduses tagasi liikuda või koduekraanile minna.

Pliiatsiga saab nüüd märkeid teha ka PDF või PowerPoint dokumentides.

Mugavaks failidega askeldamiseks on Galaxy Note20 Ultra telefonis Galaxy seadmete jaoks esmakordselt UWB ehk ultra-wideband tehnoloogia, millega saab Nearby Share funktsiooni kasutades kiirelt faile teisele lähedalasuvale UWB-ga varustatud telefonile saata.

Mõlemad uued telefonid on sarnase suurusega, Galaxy Note20 Ultral on 6,9-tolline WQHD+ resolutsiooniga 120Hz värskendussagedusega Dynamic AMOLED ekraan. Pisut väiksemal Galaxy Note20 mudelil on 6,7-tolline FHD+ 60Hz värskendussagedusega ekraan. Disaini osas on Note 20 välis oluliselt teravamate nurkadega ning Ultra tavapäraselt ümarate üleminekutega.

Seadmete tagaküljel on mõlemal seadmel kolm kaamerat ning Galaxy Note20 Ultra mudelil on lisaks spetsiaalne lasersensor, mis aitab lähedalt pildistades objekti paremini fookuses hoida. Samas on Samsung kaamerakomplektist välja jätnud tavapärase lähedussensori ja pakub bokeh-efekti saavutamist tavakaamerate abil.

Kaameratest on Ultra tagaküljel 108MP põhikaamera, 12MP ja 5x suumi pakkuv telefoto kaamera ja 12MP ülilainurkkaamera. Galaxy Note20 mudelil on 12MP põhikaamera, 64MP 3x hübriidsuumi pakkuv telefoto kaamera ja 12MP ülilainurkkaamera. Esiküljel on mõlemal telefonil üks 12MP kaamera.

Telefonidega saab filmida 8K resolutsioonis 24 kaadrit sekundis 21:9 küljesuhtega videot ja Mic Directions funktsioon lubab kasutada filmimisel just neid telefoni mikrofone, mis on rääkijale lähemal.

„Näiteks kui inimene seisab telefoni ees, siis püüab telefon ka heli just eestpoolt. Lisaks saab telefoniga soovi korral ühendada näiteks Galaxy Buds Live kõrvaklapid ja kasutada neid mikrofonina, samas kui video võtab üles telefon," rääkis Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Salvestusruumi on mõlemal telefonil 256 GB ja Galaxy Note20 Ultra puhul saab valida ka 512 GB mudeli, millele on võimalik lisada microSD mälukaart.

Aku poole pealt on Note20 Ultra varustatud 4500mAh ja Note20 4300mAh akuga. Mõlemad seadmed toetavad Samsungi 25W kiirlaadimist, 15W juhtmevaba kiirlaadimist ning kui kasutajal on Samsungi PowerShare funktsiooniga telefon, saab Note20 mudeleid laadida ka teise Samsungi telefoniga.

Lisaks uutele Note20 seeria telefonidele näitas Samsung toimunud virtuaalüritusel uut nutikella Galaxy Watch3, täiesti uue disainiga juhtmevabu helisummutavaid kõrvaklappe Galaxy Buds Live ja tahvelarvutit Galaxy Tab S7 | S7+.

Galaxy Note20 ja Galaxy Note20 Ultra nutitelefonid jõuavad Eestis müügile 21. augustil.

Galaxy Note20 Ultra värvivalikus on „Müstiline Must" ja „Müstiline Pronks" ning Galaxy Note20 puhul „Müstiline Must", „Müstiline Pronks" ja „Müstiline Roheline".

„Sel korral on telefon suunatud kahele sihtgrupile. Inimestele, kes soovivad, et tööasjad saaks ära teha ka telefoniga ja neile, kellele meeldib nutitelefoniga mängida ja kõige värskemaid sarju ning filme vaadata. Kõige selle jaoks on vaja võimekat telefoni, mida meie Galaxy Note20 ja Note20 Ultra kahtlemata on. Tööinimesi rõõmustab kindlasti meie koostöö Microsoftiga, tänu millele saab Office rakendusi telefonis kasutada paremini kui kunagi varem," sõnas Aasma.

Tänast esitlust on võimalik vaadata selles videos: