Sarnase loo avaldas 2012. aasta oktoobris ka Forte.

Kõnealune teos on "E.T. the Extra-Terrestrial", mis põhineb samanimelisel Steven Spielbergi filmil (mõlemad ilmusid 1982. aastal).

Linalugu osutus teadupärast vägagi edukaks ja menukaks, aga sel põhinevat mängu peetakse üheks halvimaks üldse. Väga halbu mänge on ilmunud küll palju, aga nii tore on üks neist ametlikult mustaks lambaks määrata, kui vaja mõni vastavasisuline pingerida või nimekiri kokku panna.

Mänguseadmele Atari 2600 loodud teose jääkeksemplaride saatus polnud aga kindel - pikalt on arvatud, et nende pensionipõlv kõrbeliivas on linnalegend.

Foto: REUTERS
Foto: AP
Foto: REUTERS

Kuna lugu on aga värvikas (miks muidu sellest nii palju uudiseid ilmunud on), otsustasid mõned usinamad kodanikud "E.T." saatuse siiski välja uurida ning otsingute põhjal ka dokumentaalfilmi valmistada.

Dokfilmi "Atari: Game Over" tegemist rahastas ei keegi muu kui Microsofti ehk teise suure mängukirjastaja esindajad. See ilmub millalgi tänavu ning muutub kättesaadavaks ehk allalaaditavaks Xbox-konsoolide kasutajatele.

Praegu aga nautige fotosid, mis valmisid möödunud nädalavahetusel, kui koju tagasi tahtva tulnuka otsijad lõpuks maetud mängud üles leidsid.

Ja boonuseks eraldi foto Atari 2600-st, millele "E.T." üldse valmis arendati.