Compaq Mini arvuti kätte võttes tundub plastikust korpus turvaliselt jäigana. Ekraanikaane üles tõstes vaatab vastu servast servani klaaskatte all olev läikiv ekraan (
a la
uus MacBook).

Arvuti käivitamisnupp on Compaq Mini sülearvuti juures ehk pisut läbimõtlemata (või vastupidi – ülemõeldud). Suhteliselt madal ümar naga arvuti esiküljel, mida peab arvuti käimapanemiseks sikutama , jäi harjumatuks kogu nädalase testperioodi jooksul. Sama käib paremal poolel asuva traadita võrguühenduste lülitusnupu kohta. Siinkohal olgu ka ära öeldud, et nimetatud nupud olid ka ainsad, mida mugavuse seisukohalt vaadeldavale minirüperaalile ette heita saab.

16,67cm x 26,17cm x 2,52cm (pikkus/laius/kõrgus) korpusesse on mahutatud pea täismõõdus klaviatuur, mille klahvid on piisavalt suured ja sujuva sammuga.

10,2-tollise diagonaaliga ekraani 1024 x 600 pikseline resolutsioon on enam-vähem parim, mida tänastelt minisülearvutitelt on võimalik tahta. Loomulikult on mõistlik sirviku ja teiste programmide väljanägemine kohandada võimalikult lakooniliseks, mida vähem igasuguseid tööriistaribasid, seda suurema osa dokumendist/võrguleheküljest/pildist ette saab – mis on hea põhjus kiirklahvide selgeksõppimiseks.

LED ekraanitehnoloogia on võrreldes LCD ekraanidega nähtavalt parem – kõrvutades seda teiste kodus olevate monitoridega paistsid värvid tunduvalt kirkamad ja sügavamad.

Korraliku kvaliteediga DVD tõmmise mahamängimisega sai Mini 700EN ilusti hakkama. Välimise monitori ühendamiseks on Compaq Mini puhul HP mingil põhjusel arvanud heaks kasutada DisplayPort monitoripesa. Tavalise DVI/VGA pistikuga monitori jaoks jaoks tuleb soetada üleminek.

Minirüperaali kohta suhteliselt suure puuteplaadi nupud asuvad paremal ja vasakul küljes, mis on ilmselt puuteplaadi piisava suuruse tagamiseks enam-vähem hädavajalik disainilahendus. Puuteplaati on kasutada igati mugav. Eraldi hiire kasutamisel saab puuteplaadi selle kohal asetseva pisikese nupu abil välja lülitada.

Eraldi äramärkimist väärivad metallist ekraanihinge peidetud Altec Lansing stereokõlarid, mis teevad üllatuslikul kombel selget mahlakat häält isegi muusikakuulamiseks, mis on sülearvutite kohta üllatav.

Kolme elemendiga aku pidas internetis hoogsalt surfates vastu 2 tundi 40 minutit, filmi vaadates ligikaudu kaks tundi kakskümmend minutit.

HP-Compaq ei ole kokku hoidnud käivitusnupu ja indikaatoritesse peidetud LED-lambikeste pealt, mis on nii valged (eriti käivitusnupu valgus), et selle valgel kannatab pimedas toas raamatut lugeda.

Compaq Mini 700EN on varustatud Windows XP Home operatsioonisüsteemiga.

Kokkuvõttes võib öelda, et tegemist on minisülearvutiga, millega kannatab tänu piisavalt suurele ja mugavale klaviatuurile töödki teha ja mis rahuldab kasutaja esmased multimeedia ja kõik internetivajadused.

Testitud arvuti on pärit Mikromaailmast.

Tehnilised andmed

Protsessor: Intel Atom N270, 1,6Ghz, 512 MB L2 vahemälu
Mälu: 1024MB (toetab 1GB)
Kõvaketas: SATA 60GB 4200RPM
Kaardilugeja: SD/MMC
Võrk: Ethernet, 802.11 b/g, Bluetooth
Ekraan: 1024 x 600, 10.2" WSVGA High Definition HP LED BrightView
Graafika: Intel GMA950, kuni 128MB jagatud mälu
Integreeritud veebikaamera koos mikrofoniga
Heli: 3D SoundBlaster Pro ühilduv 16 bit integreeritud
Kaal: 1,02 kg