"Muinas-Nokiat" kui väljendit tasub muidugi huumoriga võtta. Kui vana telefon täiesti korralikult töötab ja sellega helistatud saab, siis on seadme põhiülesanne ju täidetud.

Üleskutsele meile kirjutada vastasid paljud lugejad ja enamjaolt kõneldi oma telefonist ikka sooja sõna ja huumoriga. Kui kellelgi on aga teada mõni inimene, kes mõnd veel vanemat mudelit vähemalt pisutki kasutab, oleks tore sellest teada saada - mine tea, ehk selgitame koos välja Eesti vanima siiani töös oleva mobiiltelefoni?

Järgnevalt mõned nopped postkastist.

Kristi: "Täpselt ei mäleta, kas oli see 2000. või 2001. aasta jõuluvana, kes tõi mulle Nokia 3310 mobiiltelefoni. Kasutan seda siiamaani igapäevaselt. Aku küll päris nädalat enam kahjuks vastu ei pea, sest uusi nii võimsaid akusid lihtsalt ei müüda.
Selle telefoniga saab helistada ka siis, kui aku on korra tühjaks saanud, sa lihtsalt lülitad ta uuesti sisse ja räägid edasi, nutitelefonidega ei pidavat nii saama. Aga jah - selle telefoniga saab helistada! See on kõige tähtsam.
Ja muidugi veel ägedam on, et ma teen Nokia 3310-ga pangaülekandeid, käin valimas ja mul on täiesti toimiv mobiid-ID! Mobiilioperaatorid on mulle korduvalt helistanud, et ikka paremat pakkumist teha, aga kui kuulevad, et mu arve on 3 eurot kuus, siis kõik lõpetavad kõne.
See telefon on korduvalt - võiks öelda pidevalt - maha kukkunud, ka asfaldile, aga ikka töötab. Korra on ka lausvihma kätte jäänud ja ikka nii, et vesi lausa voolas välja - mees noris küll, et poes ju telefone müüakse, aga föönitas kuivaks ja töötas jälle.
Ülemus kinkis mulle tutika korpuse tagavaraks, aga pole veel raatsinud välja vahetada. Paljud tuttavad vahel moodsalt tögavad, et sa ikka veel selle vana telefoniga, aga ma pigem arvan, et see on praegu juba popp. Korra on restoranis nooruke ettekandja tulnud küsima, et kas teie siin lauas rääkisite selle vana ägeda telefoniga.
Mul on tegelikult lausa fanaatiline huvi tekkinud, et kaua siis saab ühte telefoni kasutada."

Üllar: "Meil on Nokia 3310 telefone kaks. Üks on pidevas töös, abikaasa oma. Enne kasutas ta seda ise, nüüd kasutab ema. Teist, enda oma, kasutan aeg- ajalt vastavalt vajadusele. Üks telefonidest on ostetud 2002. aasta lõpus Rakverest ja teine 2003. aasta alguses Kuressaarest. Pidevas töös olev telefon on ostetud Kuressaarest."

Kersti: "Kasutan sama telefoni, väga rahul.Tuunisin teda omal ajal veidi, ümbris on valge metallik. Kõik, mis telefonis vaja, on tal olemas, Elisal on selline pakett, kus kõneaeg ja sõnumid on väga soodsad. Kuna kuulun ka ise retrokategooriasse, siis täiesti kohane aksessuaar."

Andres: "Hetkel istun kohvikus ja laual lebab - ning pigem uhkusega - täiesti toimiv Nokia 6310. Omaaegne ja omamoodi Nokia business class phone lipulaev. Võtsin paar kuud tagasi selle oma nutitelefoni kõrval kasutusse ning omamoodi kurioosum on, et aparaat on veel ka täiesti uus ning ekraangi kiletatud. Ainuke miinus, et ei tea enam, kust helinat või ekraanipilti saaks tellida."

Kristjan: "Mu äi, kes on bussijuht, kasutab siiani veel vanemat ja legendaarsemat telefoni mis on Nokia 5110. Seda täiesti igapäevaselt."

Siret: "Minu isa kasutab siiani Nokia 5110t. Selle ostsin oma esimeseks telefoniks kunagi ammu (aastal 1999 või 2000) kasutatuna ja toimib siiani. Ühe korra sellele uus aku ostetud."