Tänavuse aasta jooksul plaanivad tehnikatootjad jätkata nimelt nutikellade haipimist (põnevaimad mudelid pole veel müügilgi).

Neile lisanduvad eri sensoritega varustatud nutikad randmepaelad ja muud vidinad, aga ka "futuprillid" ehk nutikad peakomplektid, mis kuvavad infot spetsiaalsel ekraanil kasutaja vaateväljas.

Futuprillide senise postripoisi Google Glass arendajad pole nüüdseks isegi kindla ilmumisaja väljahõikamiseni jõudnud.

Aga üks huvitav tõik kuulutab moodsale kantavale elektroonikale juba eos kadu.

CNN-i esindajad uurisid nimelt asja ning avastasid, et Hiina odavtootjad, kes õhinal uusi populaarseid nutiseadmeid kopeerivad, ei ole nutikelladest ja Google Glassist sugugi huvitatud.

Siin ei maksa "süüdistada" hiinlaste oskamatust ega vähest leidlikkust, sest suur osa moodsatest tehnikavidinatest valmib nagunii Hiinas. Ning poppide nutiseadmete odavad jäljendused ilmuvad turule ruttu.

Lühidalt, asjaosalistel on nii oskusi kui ka pikaajalised kogemusi oma oskute rakendamisel.

CNN esitab pehmendava asjaoluna siiski, et Google Glass ja Galaxy Gear on ehk lihtsalt liiga keerukad (sisaldavad spetsiaalselt tellitud komponente), mis hoiab nende odavkoopiate tulva seni tagasi.

Aga arvata võib, et kui kopeerijad näeksid ideel jumet ja asjal tulevikku, siis nad leiaksid võimalusi omapoolseid tootmisprotsesse kiirendada.

Soovitan hiinlasi uskuda: kantav elektroonika jääb nišitooteks. 2014 ei kujune kindlasti selle esiletõusu-aastaks.

See ei tähenda, et kantaval elektroonikal pole mingis vormis tulevikku. Kuni seadmed on kallid või nende funktsionaalsus on sõltuvuses mõne teise nutiseadme olemasolust, peame selle valdkonna tõusuperioodi veel ootama.