iPad mini 3 puhul hakkab kohe silma ka, et selle tehnilised näitajad on mulluse mudeliga võrreldes praktiliselt identsed: mõõdud, kaal, ekraan, 5 MP kaamera, A7 süsteemikiip jne. Koguni WiFi on 802.11n nagu ennegi, mitte 802.11ac nagu iPad Air 2 puhul.

iPad mini 3 põhiuuendus on Touch ID näpujäljelugeja lugeja lisamine, millega saavad uhkeldada üldse ainult veel neli Apple'i vidinat – üks mullune (iPhone 5s), kolm tänavust (iPhone 6 ja 6 Plus, iPad Air 2).

USAs on tänavuse ja mulluse mudeli hinnavahe 100 dollarit. Päris palju selle eest, et saab sõrmejäljelugejat kasutada. Oleks siis veel, et mullune mini kaoks müügilt, aga ei kao ju (esialgu). [HILJEM LISATUD] Eestis jäävad iPad mini 3 variantide hinnad hinnavaatlus.ee andmetel 423-750 euro vahele.

Uuenduste puudumine võib tuleneda ka Apple'i tavalisest filosoofiast: ära paranda seda, mis ei vaja parandamist. iPad ükspuha millisel kujul kuulub parimate müügilolevate tahvelarvutite hulka. Mingil põhjusel tahtis tootja ka tänavu uue mini turule tuua, aga kuna ka eelkäija oli piisavalt hea, ei hakatud selle täiendamisele aega ja raha kulutama.

Selline suhtumine võib isegi Apple'i tulihingelisimale fännile solvavalt mõjuda, aga tehnoloogiahiiu juhtkond on kindlasti märganud, et nad saavad alati kõik andeks.

Iga uue iPhone'i-iPadi vähese innovaatilisuse kallal on ju arvukalt virisejaid leidunud, aga fakt on see, et ostetakse neid ikka, ja mitte vähe!

Teisest küljest, kuigi Apple'i uusimad majandustulemused püstitasid taas rekordeid ja ületasid analüütikute ootusi, on just iPadi-äri hetkel teist jalga lonkama hakanud.

Kui inimesed ei taha enam nii palju (kõrge hinnaga) tahvelarvuteid osta, kas on ikka hea mõte omalt poolt praktiliselt olematu pingutus teha?