Tegelikult tuli telefon koguni juba tänasest tootja kodumaal Lõuna-Koreas müügile ning lähiajal saavad seda osta ka Prantsusmaal, Saksamaal, Ühendkuningriigis, USA-s ning Singapuris asuvad kliendid.

Loomulikult tekib varem probleemidega silma paistnud telefoniga kohe küsimus, kas kõik selle vead on parandatud. Samsungi esindaja tõi välja, et probleemne kile, mida ajakirjanikud ja sotsiaalmeediakuulsused pidevalt telefoni ekraanilt ära koorisid on volditud telefoni äärte alla ning telefoni lähemal uurimisel võis näha, et nii tõesti oli.

Samuti oli pealt kinniseks ehitatud hingesüsteem, mis pidi esitleja sõnul vältima tolmu ja teiste pisikeste osakeste sattumist hingede vahele. Ka see oli üks probleem, millele ajakirjanike lühiajalised testid tähelepanu juhtisid.

Võimekas, aga on arenemisruumi

Saime telefoni ka niisama testida ning tundus, et tegemist on üpris võimeka seadmega, millele võib ehk ette heita vaid seda, et välimine ekraan on liialt väike ning kitsas ning reaalsuses on selle funktsionaalsus võrdlemisi väike.

Galaxy Foldi üks probleeme on see, et välimine ekraan on väike ning ebamugav

Üleminek väikese ning suure ekraani vahel oli aga sujuv ning suurel ekraanil toimetades sai loomulikult kasutada mitut rakendust korraga. See kogemus oli intuitiivne ning ilmselt ka praktiliselt üpris lihtsasti rakendatav.

Tundus ka, et hingede üldine koostekvaliteet oli hea. Järjekord telefonidele ligi pääsemiseks oli messil suur ning sisuliselt terve messipäeva vältel tundus inimeste üks peamistest eesmärkidest olevat just Galaxy Foldi hingede ära väsitamine. Mitmed inimesed voltisid telefoni kümneid kordi ning siiani tundus, et ühegi telefoniga probleeme ei esinenud.

Ekraani katva kile ning hingedega seonduvad probleemid on Samsungi sõnul parandatud ning tundub, et nii ka on.

Tehniliste näitajate poolest jäi kõik telefonis täpselt samaks nagu varasemalt välja kuulutatud oli. Seadmel on 12 GB muutmälu ning kuus kaamerat, mis on paigutatud nii, et pilti saab teha igapidi, olenemata sellest, kuidas telefon parajasti volditud on.

Galaxy Foldi hinnad Euroopas algavad 2000 euro juurest, kuid telefonist on tulemas ka 5G versioon, mille hind saab olema ilmselt veelgi krõbedam. See, kas telefon ka kunagi Eesti turule jõudma peaks, pole Samsungi esindajate sõnul hetkel veel teada. Loodetavasti saame juba lähitulevikus selle kohta rohkem infot.