Testimiseks kasutatud iPhone XR oli efektselt säravpunane - tegemist on erimudeliga, mille igalt ostult läheb kindel summa HIV ja AIDSi ohvrite aitamiseks. Punane värv toimib samas ka tähelepanupüüdjana hästi - mitmed (eriti just naissoost) inimesed uurisid mult, mis telefon see on ja kui palju see maksab. Vau-efekt on garanteeritud ja head saab ka teha, kihvt!

Üldiselt iPhone XR-ist rääkides tuleb tõdeda, et telefon on õige pisut paksem ja raskem kui iPhone XS ning kahe tagakaamera asemel ühega. Vaatamata sellele on tal iPhone XS-i ees ka paar eelist - suurem ekraan ja suurem aku. Ekraan on erinevalt sugulasest küll LCD, mitte OLED, kuid palja silmaga on selle erinevuse märkamine pea võimatu. Ka eraldusvõime on pisut väiksem ja pikslite tihedus niisamuti, kuid tegemist on sellegipoolest ühe väga hea telefoniekraaniga.

Uus iPhone XR

Aku suuruse erinevus on tuntav. Umbes 300 mAh on ka paberi peal märkimisväärne number, kuid testperioodi põhjal tundus, et XR tarbib ka akumahlasid vähem, mis omakorda tõstab suurema aku väärtust veelgi. Igatahes laadimisjuhtme otsas käis XR harvemini kui XS ning see on minu jaoks väga oluline pluss.

Ühe kaamera puudumine ei anna kuidagi tunda

iPhone XR-i Eesti esmaesitlusel ütlesid kohalikud Apple'i esindajad, et ühe kaamera puudumine XR-il ei ole kuidagi tuntav - ja neil on täiesti õigus. Valida XS lihtsalt selle pärast, et sellel on kaks kaamerat, on kõige totram valikuargument üldse. Pilti teevad kaks telefoni täpselt sama hästi (kuna põhikaamera on sama). Kui telefotosid teha vaja ei ole, siis ei ole ka kaamera pärast XS-i valida vaja - XS-i teine objektiiv ongi mõeldud telefotode tegemiseks.

Uus iPhone XR

Esikaamerad on samuti täpselt samad ning seda on ka kõik kontrolliv tarkvara. Seega ei tasu muretseda, et XR-iga oleks pildistamiskogemus kuidagi halvem, ei ole. Tegemist on vana hea mugava ja kiire Apple'i pildistamissüsteemi ja kvaliteetse kaameraga, mis on üks Apple'i seadmete ostmise põhiargumente.

Miks peaks keegi üldse iPhone XS-i ostma?

Ja nüüd oleme jõudnud täpselt sinnasamasse kohta, kuhu kõik teised telefoniarvustajad maailmas enne mind. Paljud tehnoloogiajakirjanikud on selleaastaste iPhone'ide seast oluliseima mudelina välja toonud just XR-i ning nüüd ma saan aru, miks. Tekib küsimus, miks peaks keegi tahtma osta oluliselt kallima iPhone XS-i, kui XR ei kahvatu selle kõrval pea millegagi?

Uued iPhone'id

Olles kasutanud mõlemat telefoni, ei oska ma päriselt sellele vastata. Jah, teatud pisierinevused on olemas - halvem ekraan, üks gigabait vähem muutmälu, kehvem veekindlus ja muu nipet-näpet, kuid suurem ekraan (olgugi "kehvema" tehnoloogiaga) ja käepärasem suurus paneksid minu pigem otsustama XR-i kasuks. Kui mängu tuleks veel pangakontol olevad numbrid, oleks valik vähemalt minu puhul päris kindel.