Esimesed kokkuvõtted valmisid digiuudiste põhjal ja nädala arvestuses, edaspidi aga kuukaupa ja kõik põhirubriigid iseseisvalt (lisaks Auto ja Moto, Teadus ja Loodus).

Loetuimate lugude esiviisikud näevad välja sellised:

Teadus ja Loodus

Arizona osariikliku ülikooli professor Peter Rez väidab, et lennujaamades kasutatavad üle-keha-skannerid põhjustavad surma sama tõenäoliselt kui lennukis plahvatav terroristlik pomm.

Ta seletas, et nii skannerikiirguse kui terrorirünnaku läbi suremise tõenäosus on umbes üks 30 miljonist.

"Kõige rohkem muret ei tekita mulle mitte see, mis juhtub, kui masin töötab nagu reklaamitud, vaid mis juhtub siis, kui see nii ei tööta." Potentsiaalne rike või radiatsioonidoosi suurendada, väidab Rez.

Parapsühholoogid on juba aastaid väitnud prekognitsiooni ehk ennustamatute tulevikusündmuste ettenägemise kohta kõikvõimalikku jampsi. Paistab aga, et too libateaduslik fenomen on viimaks jõudmas peavooluteaduse huviorbiiti: juhtiv sotsiaalpsühholoogia ajakiri on võtnud ilmumisjärjekorda teadustöö, mis sisaldab tõendeid selle olemasolust.

Kümneaastane tütarlaps sünnitas ühes Hispaania haiglas lapse. Vastse ema napp vanus võib paista šokeeriv, aga ta pole kaugeltki läbi aegade noorim.

Hispaania ajalehed annavad teada, et lapse sünnitanud tüdruku ema sõnul pole rasedus kümnendal eluaastal nende päritolumaal Rumeenias sugugi ebatavaline.

Hiljaaegu avalikustatud uuringute kohaselt suudab meie organism ise hambaaugud kinni kasvatada. "Kuna meie hambad suudavad kasvatada uue hambaluu ehk dentiini, siis võivad mõned augud end ise ära parandada," ütleb Kopenhaageni Ülikooli ortodont Vibeke Qvist.

Tema uuritav tehnoloogia on väga huvitav: jäävhammastesse tekkinud aukudele kantakse õhuke plastikiht, justkui lakk. Hambaauke tekitavad bakterid jäävad lakikihi all toidu ja hapnikuta ning nende tegevus peatub.

Maalt pole Kuu tagumine külg palja silmaga iial näha, ent nüüd on teadlased välja töötanud lihtsa mooduse selle kirjeldamiseks, mis võib heita valgust ka Kuu salapärasele minevikule ja päritolule.

Teadlaste väljamõeldud lihtne matemaatiline valem selgitab Califirnia ülikooli kuuteadlase Ian Garrick-Bethelli sõnul vähemalt veerandi Kuu geograafiat ja geoloogiat, kaasa arvatud Kuu kaugema külje mägismaa-alasid.

Auto ja Moto

Idanaabritel on arusaadav soov sõidutada oma föderatsiooni juhte kodumaiste limusiinidega, ent kaasaegseid kodumaiseid limusiine neil lihtsalt pole. Riigi pealikud on andnud ZILile karmi käsu midagi välja mõelda, ZIL korraldas aga avaliku disainikonkursi.

Ühe põnevama konkursile laekunud ideelimusiini autoriks on disainibüroo slava’saakyan. Kontsepti looja on endine ZILi tehase autodisainer, nii et ta oli oma suhteliselt brutaalse ilmega ideed eneses kandnud kindlasti juba aastaid.

Opel ei tee nalja: pakubki talvel paksus lumes liiklemise hõlbustamiseks toodet Snow Socks ehk Lumesokid. Need pole ketid, mis ratastele ümber tõmmatakse, vaid pehmed alternatiivid, mis katavad terved rehvid ära ning annavad lumes ja jääl parema pidamise.

Kojamehe luudade töökorrast sõltub eeskätt kolme olulise elemendi elujõud: sõitja, autotehnika tervikuna ning tuuleklaasi/tagaklaasi eluiga. Ikka põhjusel, et parem nähtavus tagab pikema reageerimisaja teelolevatele ootamatustele ja takistustele lähenemisel.

Warranty Direct selgitas välja, millised auto elemendid tehasegarantii perioodil kõige tõenäolisemalt siiski läbi kuluvad.

Kokkuvõte õpetas, et kõige kiiremini ning kõige tõenäolisemalt lähevad vahetusse ikkagi mingisugused veermiku detailid. Kui juba Britannias korraldatud uurimus nii näitab, siis on küllap Eestis asi veelgi drastilisem
, kus teed ju auto vedrustust jms veelgi vägevamalt kulutavad.

Külm, karge, pakaseline ja ebamugav on õues niisama passida, jalad lund sulatamas ning läbi vettimas. Keegi ei taha ju hanges sumbata ning autot lumest ja jääst veerand tundi järjest puhtaks võidelda. Seetõttu sigineb tegevusse üsna ruttu läbematus ning puhastamine muutub rohmakaks. Kes või mis kannatab? Auto.

Digiuudised

USB on mõnus, jah? Saate näiteks igasuguseid seadmeid kergesti arvuti või üksteisega ühendada? Kristlased võiks hakata sellele alternatiivi otsima, sest Brasiilia kristlik kultus Paz do Senhor Amado tuli lagedale väitega, et USB on saatanast!

Palju on 2 miinus 2? Null, ütlete? Mõelge hoolega järele. Tegime kiire testi, ja igas Windowsi opsüsteemis elutsev digikalkulaator Calculator väidab, et vastus on -1,068281969439142e-19.

Ületoidetud Nero tarkvarast tüdinud? Ei viitsi enam seda avades kõigepealt uusimat versiooni paigaldada, et saaks ühe tühise CD valmis kirjutada? Enamik Nero omadustest on saadaval ka muul viisil, mida uurimegi lähedalt.

USA programmeerija Eric Butler väljastas nädala eest menukale Firefoxi netilehitsejale rakenduse Firesheep, mis muudab häkkimise lihtsaks ja kõigile kättesaadavaks.

Firesheep kasutab ära seda, et kasutajainfoga "küpsised" liiguvad avatud võrgus täiesti vabalt. Puuduvad välised märgid, et keegi kaaperdas teie netisessiooni. Firesheep kontrollib juba ise paarikümne veebikeskkonna infoliiklust (Facebook, Twitter, Windows Live, Yahoo jm), käsitsi saab neid ka lisada.

Windows 1.0 operatsioonisüsteemi turule jõudmisest täitus veerand sajandit, ja me oleme sellest juba kirjutanud. Nüüd aga tahame veel üht põnevat artiklit jagada. Siit see tuleb: 25 vähetuntud fakti Windowsist mille teadmine avaldab kindlasti muljet kenadele neiudele!