Laiend ei lase Facebookil seostada inimese kontol olevaid andmeid ja ta tegusid Facebookis sellega, mida ta mujal veebis teeb. Kolmandad isikud ehk erinevate rakenduste arendajad on olnud juba alates aastast 2007 suutelised siduma inimeste poolt sotsiaalmeediasse jäetud infot nende üldiste veebikasutamise mustritega. Tõsi, aastast 2014 pole ühelegi uuele ettevõttele ligipääsu sellisele andmevoole antud, märgib IFLScience.

Niisuguse info korjamisel ja kombineerimisel oligi võimalik sel kuul lahvatanud skandaali keskmes asunud Cambridge Analytical inimestest üsna täpseid psühholoogilisi profiile konstrueerida.

Nagu The Verge märgib, kahandab laiend suunatud reklaame, ent see poleks olnud võimeline sellist isikliku info liikumist peatama, mis CA saaga keskne probleem oli. Igasugune käitumine Facebookis on jätkuvalt jälgitav, aga reklaamiarendajad ei näe enam, mida inimene väljaspool Facebooki teeb.

Ka Mozilla ise märgib laiendi kasutusjuhendis, et „laiend ei kaitse selle eest, et Facebook võiks väärkasutada neid andmeid, mis sel juba olemas on või jagada neid teistega.“ Laiend keskendub Facebooki jälgimisvõime piiramisele.

Pärast Facebook Containeri installimist ja lubamist ilmub järgmisel korral Facebooki minnes brauseriakna paremasse serva märkena, et laiend on installitud ja töötab, sinine kastike.

Soovijad saavad laiendi installida siitkaudu.